DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F2/F3

Hivatalos: Megvan a Formula-2 idei bajnoka

Nyck de Vries győzött a pole-ból indulva, ezzel pedig behozhatatlan előnyre tett szert a bajnokságban - Charles Leclerc és George Russell nyomdokaiba lépett, mint F2-es bajnok.

Hivatalossá vált, hogy Nyck de Vries a Formula-2 2019-es bajnoka, miután a fiatal holland pilóta nagyszerű autózással megnyerte a kategória főfutamát Szocsiban. De Vries a pole-pozícióból indulva győzött, amellyel 254-re növelte pontjai számát és így matematikailag is biztossá tette, hogy üldözője, Nicholas Latifi már nem érheti utol. A futamon összességében nagyon sima győzelmet aratott az ART GP versenyzője, egyáltalán nem forgott veszélyben a sikere.

Mögötte azért volt harc, Latifi lett a második, Deletraz pedig úgy futott be harmadikként, hogy az utolsó körben előzte meg Ghiottót - azok után, hogy utóbbi két körrel korábban vette el tőle a dobogó alsó fokát, mint kiderült, átmenetileg. Mick Schumacher egy technikai hiba miatt kiállni kényszerült.

De Vries egyébként nem talált magának Formula-1-es ülést 2020-ra és mivel az F2-ben nem marad, így a Formula-E-ben fog versenyezni a 2019/2020-as szezonban, a McLarentől tavaly távozó Stoffel Vandoorne csapattársa lesz a Mercedes új Formula-E-s istállójánál. A gratulálók között pedig élen járt a Formula-2 2018-as bajnoka, George Russell:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: