DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F2/F3

Tüdeje miatt van veszélyben Correa lába

Szorít az idő a Spában súlyos sérüléseket szerzett Juan Manuel Correa és orvosai számára. Az amerikai versenyző már nincs mesterséges kómában, ám egy fontos műtétre még nincs felkészülve a teste. Új állapotjelentés a pilóta családjától.

Correát, aki a Formula-2 spa-francorchamps-i versenyén hátborzongató baleset részese volt az elhunyt Anthoine Hubert-rel együtt, súlyos tüdő- és lábkárosodással az Egyesült Királyságban kezelik. A család rendszeresen beszámol a versenyző egészségügyi állapotáról, és bár most egy pozitív fejlemény történt, a legfrissebb tájékoztatásuk szerint még mindig van miért aggódni a teljes felépülés érdekében.

EEsIyt_W4AA9FVm



„Juan Manuel Correát mára levették az ECMO gépről, és felébresztették a mesterséges kómából. Ez remek hír és egy fontos lépés a helyes irányba, ám továbbra is versenyt fut az idővel” – írja a csütörtök késő este kiadott közlemény.

„Juan Manuel tudatánál van, de még nem teljesen éber. Az orvosok szerint ez még igényel néhány napot, mivel két héten át mesterséges kómában volt. Hozzátették, hogy Juan Manuel egészségügyi értelemben még mindig törékeny és sebezhető, ezért továbbra is az intenzív osztályon marad. Az állapotát felminősítették kritikusról súlyosra.”

„Az orvosi prioritás most Juan Manuel tüdejéről a lábsérüléseire helyeződik, amelyek már több mint két hetesek, de a baleset napján történt szükségszerű beavatkozás óta tovább nem lettek kezelve. Az orvosokat szorítja az idő, hiszen végre kell hajtaniuk egy komoly műtétet annak érdekében, hogy csökkentsék a visszafordíthatatlan sérülés kialakulásának veszélyét a jobb alsó lábszárán, de addig nem kezdhetnek neki, amíg a tüdő nem képes megbirkózni egy ilyen hosszú operációval.”

A család hozzátette, a nyilvánosság továbbra is számíthat tájékoztatásra Correa állapotát illetően, amint érdemi változás történik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: