DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F2/F3

Hazaengedték a Monzában hatalmasat bukó Peronit

Elhagyhatta a kórházat az ijesztő, de szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett 19 éves pilóta. Csigolyatörése miatt legközelebb vélhetően csak 2020-ban látjuk újra versenyezni.

A Campos ausztrál Formula-3-as pilótája, Alex Peroni autója több méter magasra repült, miután ráhajtott a Parabolicában található magasított kerékvetőre. A versenygép a gumifalra és kerítésre zuhant, de Peroni – jelentős részben a halónak köszönhetően – saját lábán hagyta el a helyszínt. Mint később az orvosi vizsgálatok kiderítették, csigolyasérülést szenvedett.

Peronit vasárnap óta megfigyelés alatt tartották a San Gerardo kórházban, de az Autosport szerint csütörtökön kiengedték. Az ausztrál pilótát nem fogják megműteni, de 30 napon keresztül hátrögzítőt kell viselnie, így biztosan kihagyja a Formula-3 szezonzáróját Szocsiban. A versenyző a novemberi Makaói Nagydíjra is benevezett, ahol indulása szintén kétséges.



Peronira most egy 30 órás utazás vár Milanóból otthonába, Tasmaniába, ahol a felépülési időszakot tölti. A szezon során kétszer pontot szerző ausztrál és menedzsere azonnal megkezdik a munkát, hogy a pilóta 2020-ban is a nemzetközi Formula-3-as mezőnyben lehessen.

„A baleset során Alex agyrázkódást és hátsérülést szenvedett, amikor autója nagy erővel ért földet, miután egy rázókő magasra repítette a levegőbe” – idézi az Autosport a menedzsert, David Quinnt. „Bár Alex jó hangulatban van, és lelkes, hogy a lehető leghamarabb újra versenyezzen, az elsődleges teljes felépülése, ami szükségszerűen időt vesz igénybe. Ennélfogva mindenkinek, beleértve Alexet is, türelmesnek kell maradnia.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: