DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F2/F3

Olasz és hazai győzelem, Mick Schumacher a 6.

A szombati főfutamot Luca Ghiotto, a vasárnapi sprintversenyt pedig egy kései előzéssel Jack Aitkent nyerte Silverstone-ban, míg Michael Schumacher fia három ponttal távozhat a brit helyszínről.

Ahogy azt az európai helyszíneken megszokhattuk, Silverstone-ba is elkísérte a Formula-2 mezőnye az F1-eseket. A szombat délutáni főfutamon Luca Ghiotto már a rajtnál az élre tört, elsősége pedig csak a bokszkiállások során forgott veszélyben: az olasz épp csak Nicholas Latifi elé tért vissza a pályára. A kanadai aztán meg is előzte ellenfelét, amikor az hibázott, Ghiotto azonban gyorsan visszavágott, s végül be is húzta karrierje harmadik F2-es sikerét, amelyből ez volt az első, amelyet szombati versenyen aratott. Latifi lett a második, Guanyu Zhou pedig a harmadik, míg az összetettet vezető Nick de Vries hatodikként, Mick Schumacher pedig a 11. helyen zárt.

ghiotto-f2



A vasárnapi sprintversenyen Louis Deletraz tört az élre a piros lámpák kialvása után, s a táv első kétharmadában úgy tűnt, hogy egy rövid biztonsági autós fázis – amelyet Giuliano Alesiék balesete váltott ki – ellenére is simán nyerhet. Jack Aitken azonban másképp gondolta: előbb feljött másodiknak, majd viszonylag hamar felért Deletrazra, akit pedig néhány körrel a leintést megelőzően meg is előzött. Aitken ezzel hazai pályán győzött, míg a dobogóra a bajnoki vezetését megerősíti De Vries állhatott még fel. A szombati győztes Ghiotto ezúttal egy kényszerű bokszlátogatás miatt nem szerzett pontot, Mick Schumacher viszont igen: összesen öt helyet javítva a hatodik pozícióban hozta be a Prema autóját.

Végezetül, hogy néhány szót a Formula-3-ról is ejtsünk: a szombati futamon Jüri Vips, míg vasárnap több remek előzést is bemutatva Leonardo Pulcini diadalmaskodott. A bajnokságot továbbra is a Silverstone-ban egy ötödik és egy második helyet begyűjtő Robert Svarcman vezeti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: