DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F2/F3

Saját csapattársa tarolta le Mick Schumachert

Már az első körben piros zászlóval szakították meg a Formula-2 francia főversenyét: a káosz a két Prema ütközésével kezdődött. Nyck de Vries harmadik győzelmét szerezte a szezon során, már ő vezeti a pontversenyt.

Az első kör zűrzavara a két Prema ütközésével kezdődött: a pályát belső íven elhagyó, irányítást veszítő Sean Gelael csapattársát, a nyolcadik rajthelyről induló Mick Schumachert ütötte ki a 3-as kanyarban. Schumacher autója a levegőbe emelkedett, és kemény csattanással ért földet. A német még beevickélt a bokszutcába, de folytatni nem volt esélye: pont nélküli szériája már öt futamot magába foglal.

Az incidenst követően Ralph Boschung és Nyikita Mazepin is ütközött ugyanebben a körben. Ekkor virtuális biztonsági autót rendeltek el, melyet gyorsan piros zászlós megszakításra módosítottak, mikor Dorian Boccolacci autója megadta magát. 20-ből öt résztvevő máris kiszállt a versenyből.

Az eredetileg negyedik rajtkockából induló Nyck de Vries az eredeti és új rajtot egyaránt jól teljesítette, és az élről érkezett a 4. körben a kötelező kerékcserére. Csak a bokszban egy körrel előbb járó Jack Aitken mögé tért vissza, de néhány kanyarral később visszaelőzte a Campos brit pilótáját. A 30 körös futam végén De Vries kilencből harmadik győzelmét aratta szezonja során, mellyel a bajnokság vezetését is átvette Nicholas Latifitől.

Aitken sokáig üldözte az ART hollandját, de végül ő veszített pozíciót a másodikként végző, pole-ból induló Sergio Sette Camarához képes. Guanyu Zhou negyedik, Latifi ötödik helyen fejezte be a hétvége első futamát a Paul Ricardon.

A főfutam eredménye:

  Versenyző Csapat Idő/hátrány
1 N. de Vries ART Grand Prix 1:15:35.425
2 S. Sette Câmara DAMS 8.388
3 J. Aitken Campos Racing 9.775
4 G. Zhou UNI-Virtuosi Racing 20.153
5 N. Latifi DAMS 22.599
6 J. King MP Motorsport 24.131
7 J. Correa Sauber Junior Team by Charouz 28.668
8 A. Hubert BWT Arden 29.959
9 N. Matsushita Carlin 32.82
10 G. Alesi Trident 39.757
11 T. Calderón BWT Arden 69.371
12 M. Raghunathan MP Motorsport 1 kör
  L. Ghiotto UNI-Virtuosi Racing DNF
  L. Delétraz Carlin 8 kör
  C. Ilott Sauber Junior Team by Charouz DNF
  D. Boccolacci Campos Racing DNF
  S. Gelael PREMA Racing DNF
  R. Boschung Trident DNF
  N. Mazepin ART Grand Prix DNF
  M. Schumacher PREMA Racing DNF
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: