DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F2/F3

F2: De Vries behúzta a vasárnapi futamot

A negyedik helyről rajtoló Nyck de Vries idei első futamgyőzelmét ünnepelhette a mai F2-es versenyen. A dobogóra Ghiotto és Ilott fért még fel, míg Schumacher időbüntetést kapott.

A rajt az első sorból indulóknak feledhetően sikerült, Callum Illott és Jordan King is pozíciókat veszített. Az élre a harmadik helyről startoló Anthoine Hubert ugrott, őt de Vries követte a negyedikről. A mezőny eleje alig ért egyszer körbe a pályán, Nobuharo Matsushita kigyulladt és pálya szélén leparkolt versenygépe miatt be kellett küldeni a biztonsági autót. 

f2-tuz-barcelona



Az újraindítást követően a vezető Hubert visszaverte de Vries támadását, de amint a DRS használhatóvá vált, a GP3 korábbi bajnoka képtelen volt ellenállni ellenfele támadásainak. De Vries a nyolcadik körben, az első kanyarban átvette a vezetést. 

A harmadik pozícióba visszacsúszott Ilott a tizenegyedik körben ugyanott vetődött be Hubert mellé, ahol korábban de Vries is előzött, így ez a páros is helyet cserélt. A francia egyre vissza esett, hat körrel később Luca Ghiotto is maga mögé uasította a BMW Arden pilótáját, és célba vette a második helyen köröző Ilottot.

De Vries a vezető helyért bemutatott előzése után érinthetetlennek bizonyult, így végül őt intette le a kockás zászló elsőként. Mögötte Ghiotto vette el a második helyet Ilottól. A negyedik Guanyu Zhou lett, míg Hubert egészen az ötödik helyig visszacsúszott. Őt a szombati futam győztese, Nicholas Latifi, az MP Motorsportos Jordan King és a Renault neveltje, Jack Aitken követte. Michael Schumacher lett volna a nyolcadik, ám az utolsó körben egy Aitken elleni előzés közben levágta a kettes kanyart, így öt másodperces időbüntetést kapott.

A verseny egyetlen kiesője Matsushita volt.

Végeredmény:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: