DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F2/F3

Keszthelyi és Schumacher egyszerre debütál az F3-ban

Keszthelyi Vivien mellett párja, David Schumacher is ugyanabban a versenysorozatban fog rajthoz állni - ellenfelekként találkoznak majd egymással a pályán.

Alig hat nap telt el azóta, hogy a FIA által hitelesített F3 Asian Championshipben szereplő BlackArts Racing hivatalos pilótájaként jelentette be Keszthelyi Vivient a Winter Series bajnokságra, most újabb hír látott napvilágot. A 18 éves magyar hölgy párja, a hétszeres Formula-1-es világbajnok Michael Schumacher unokaöccse és a volt Formula-1-es versenyző Ralf Schumacher fia, David Schumacher egy másik csapat indulójaként áll majd rajthoz az ázsiai Forma-3-as sorozatban. 

A fiatal versenyzők több, mint egy éve alkotnak egy párt és a tervek szerint Európában külön-külön is indulnak majd nemzetközi Forma-3-as sorozatban. A bajnokságok összeegyeztethetősége és az időjárási körülmények miatt viszont mindkettőjük menedzsmentje úgy gondolta, hogy Ázsiában nyílik a legjobb lehetőség számukra a tapasztalatszerzésre az F3-as kategóriában. 

VivienKeszthelyi&DavidSchumacher_F3AsianChampionship_Announcement



„Sokan kérdezték a baráti körünkből, hogy milyen kihatással lesz a kapcsolatunkra, hogy egy sorozatban indulunk. Ennek nincs jelentősége, hiszen mindketten a karrierünket tartjuk szem előtt és egy profi autóversenyzőnél elengedhetetlen, hogy külön tudja választani a magánéletet a versenyzéstől. Amellett, hogy a legjobb eredményt szeretnénk elérni, más céllal vágunk majd neki az első Forma-3-as sorozatunknak. Davidnek már van tapasztalata ebben a formula kategóriában, neki az autó megismerése a fő cél. Nekem ez lesz az első formaautós bajnokságom, így én a tapasztalatszerzést, a vezetéstechnika elsajátítását és a W Series-re való felkészülést tartom elsődlegesnek” – mondta Keszthelyi Vivien.

A két versenyző még Európában elbúcsúzott egymástól és külön érkezett Ázsiába, Thaiföldre szombaton. Bár mindketten ugyanabban a bajnokságban érdekeltek, a felkészülést külön kezdik majd meg csapataiknál. Az első alkalom, amikor a fiatal pár újra találkozhat, a burirami versenyhétvégét megelőző szerdai teszteken lesz január 9-én, ám a közös időtöltés helyett Vivien szerint már ott is a versenyzésé lesz a főszerep:

„Már eddig is hozzászoktunk ahhoz, hogy nem tölthetünk minden percet együtt. Ez az időszak a fejlődésről és a karrierünk építéséről szól. Mindketten a vezetésre szeretnénk koncentrálni és arra, hogy a legjobb eredményt érhessük el.”

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: