DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F2/F3

Mick Schumacher: Az álmomat élem

Mick Schumacher megszerezte élete első formulaautós bajnoki címét a Formula–3 hockenheimi szezonzáró hétvégéjén. Elmondása szerint ezzel valóra váltotta egyik legnagyobb álmát.

Schumacher a szombat délutáni futamon Jüri Vips mögött második helyen ért célba, ám már ez is elég volt ahhoz, hogy matematikailag bebiztosítsa a bajnoki címét a Red Bull-junior Dan Ticktum előtt. A német a Motorsportnak adott interjújában elmondta, rendkívül boldog és hálás azért, hogy valóra válhatott az álma.

„Nehéz szavakba önteni, mit érzek most. Nagyon hálás vagyok, hogy megélhetem ezt a pillanatot, hogy megélhetem az álmomat. Már az is hatalmas dolog, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek, viszont az, hogy még jól is tudok szerepelni benne, a lehető legjobb érzés” – mondta a 19 éves pilóta.



A legtöbb fiatal F3-as versenyzővel ellentétben a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiát érthető módon már az első perctől kezdve hatalmas médiaérdeklődés vette körül. Elmondása szerint azonban köszönhetően csapatának, a Prema Powerteamnek, és édesapja egykori menedzserének, Sabine Kehmnek, valamint Peter Kaisernek, aki szintén a Formula–1-es legenda régi barátja, sikerült mindig két lábbal a földön állnia, és csak a versenyzésre koncentrálni.

„Az, hogy egy ilyen csapat áll mögöttem, valamint olyan emberek, akikkel kikapcsolódhatok, jelentették a kulcsot ahhoz, hogy megbirkózzam a folyamatos figyelemmel. Így nekem csak arra kellett fókuszálnom, amit igazán szeretek: a versenyzésre és arra, hogy minél gyorsabb köröket rakjak össze.”

A szezon első fele még nem a vártak szerint alakult számára, hiszen az első tizennégy futam után csak a tizedik helyet foglalta el a bajnokságban. A fordulópontot a júliusi belga hétvége jelentette, amikor megszerezte első F3-as győzelmét. Ezt követően még további hét futamot nyert meg, ebből sorozatban ötöt, amellyel át is vette a bajnokság első helyét Dan Ticktumtól.

A német elmondta, az idény második felében látott siker nem volt véletlen, hiszen a csapatban mindenki nagyon keményen dolgozott. „Az első futamokon talán nem úgy tűnt, de az egész szezon során nagyon sokat dolgoztunk, ez eredményezte a folyamatos fejlődést is. A csapat nagyon sok támogatást nyújtott számomra, és ez sokat jelentett, főként a nehezebb pillanatokban”– méltatta csapatát Schumacher.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: