DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F2/F3

Elnézést kért az őrjöngő amerikai F2-es

A Formula-2-es bajnokság szintjén gyakorlatilag példa nélküli eltiltást és pénzbüntetést kapott a mezőny amerikai versenyzője, Santino Ferrucci. A Haas-fejlesztő pilótaként is tevékenykedő versenyző most elnézést kért.

Santino Ferrucci az F2-es bajnokság brit hétvégéjén egy hatvanezer eurós pénzbüntetést, valamint egy két hétvégés (tehát a gyakorlatban négy futamos) eltiltást szedett össze, amiért szándékosan nekiment tridentes csapattársának, Arjun Maininak, majd le is szorította őt a sprintverseny levezető körén.

Ferrucci nem úszta meg ennyivel, ugyanis találtak nála más kihágásokat is: volt nála olyan pillanat, amikor csak egyik kesztyűje volt rajta, ami szigorúan tilos a szabályok szerint, emellett a „kesztyűtlen” kezében egy mobilt is magával vitt, ami csak súlyosbító tényezőként került elő a Haas fejlesztő pilótájaként is tevékenykedő amerikai esetében. Újabb hatezer eurós csekket kapott a további kihágások miatt.

Az idén beugróként már az IndyCarban is szereplő Ferrucci most elnézést kért.

03318005_034



Twitter-üzenetében kiemeli, csak korára, szenvedélyes olasz-amerikai mivoltára és szörnyű szezonjára tud hivatkozni, de természetesen tudja, hogy mindez még mindig nem mentség arra, amit tett, és elnézést kér a Haastól, a Tridenttől, az FIA-tól, magától az érintett csapattárstól és minden csalódott szurkolótól.

A saját maga által is „mentális összeomlás”-nak hívott jelenetsor után Ferrucci a stewardoknál sem jelent meg, ezt egy hosszúra nyúlt doppingteszttel és egy korai repülőjárattal magyarázta, amit családi problémák miatt kellett mindenképp elérnie.

Ferrucci teljes elnézéskérő Twitter-üzenete:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: