DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F2/F3

Magyar kötődésű pilóta a Formula-2-ben

2018-ra szintet lép az autóversenyzés ranglétráján Roy Nissany, aki a Campos Racing színeiben immár az F1 első számú előszobájában bizonyíthatja képességeit.

A 23 éves versenyző az elmúlt három szezont a Formula V8 3.5 sorozatban töltötte, ahol ez idő alatt összesen négy győzelmet szerzett, az elmúlt két évet pedig a bajnokság 4. és 5. helyén zárta. Nissany erős magyar kötődéssel rendelkezik, karrierjét már 13 éve segíti a háttérből Oláh Gyárfás, az MNASZ jelenlegi elnöke, idénre pedig közösen sikerült elérniük a szintlépést: az izraeli pilóta a Formula-1 legrangosabb nevelőszériájában, a Formula-2-ben kapott szerződést.

unnamed



Nissany, akinek már apja is autóversenyző volt, az egyik legaktívabb utánpótláscsapattal, a sorozatban már a 2005-ös GP2-es kezdetek óta jelen lévő Campos Racinggel kötött szerződést, ahol az olasz Luca Ghiotto, az F2 tavalyi negyedik helyezettje lesz a csapattársa.

A pilótának az elmúlt hetekben már volt lehetősége megismerkedni a spanyol istállóval és a sorozat technikájával, amikor a Paul Ricardon részt vett a kollektív tesztelésen. Itt sikerült meggyőznie a Campost arról, hogy érdemes vele folytatni a munkát a szezon során is.

Izgatottá tesz, hogy a Campos Vexatec Racinggel versenyezhetek a Formula-2-ben” – nyilatkozta Nissany. A csapattal eddig eltöltött rövid idő során máris éreztem, hogy valamilyen kötelék alakult ki köztünk, úgy az itt dolgozó emberekkel, mint az autóval. Már nagy erőkkel zajlanak az előkészületek az első versenyre, és bízom abban, hogy az erősségeink egyesítésével elérjük a céljainkat.”

Ahogy az megszokott, a Formula-2 idén is a királykategória betétsorozata lesz, a 12 európai, kaukázusi és közel-keleti helyszínre kíséri majd el az F1-et a szezon során. Az évad az április 7-8-i bahreini hétvégén veszi kezdetét.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: