DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 28. hétfő
F1

„Túlreagálták Austin miatt” – Marko a szigorú büntetésekről

A Red Bull főtanácsadója szerint az austini történések miatt akartak kompenzálni a stewardok, ezért kapott Max Verstappen túl szigorú, kétszer tíz másodperces büntetést a Mexikóban.

Kétszer tíz másodpercre büntették Max Verstappent a Mexikóvárosi Nagydíjon a Lando Norris elleni csatája közben elkövetett szabálytalanságai miatt. A két külön kanyarban történt incidens közül az első esetében azért kapott büntetést a Red Bull-os, mert leszorította mclarenes riválisát a fűre, a másodikban pedig azért, mert bevetődése után a pályáról lemenve előzte meg a britet, ezzel pedig szabálytalan előnyre tett szert.

Dr. Helmut Marko, a bikások főtanácsadója arról beszélt a Sky Sports német csatornájának, hogy szerinte az austini Norris-büntetés és az utána előjövő megosztó hangok miatt voltak túlságosan kritikusak a stewardok Mexikóban.

„A büntetések nagyon-nagyon szigorúak voltak. Szerintem túlreagálták a dolgot az Austinban történtek miatt. Van öt másodperces és tíz másodperces büntetés, de mi most két tíz másodperceset kaptunk, és ez szerintem nagyon kíméletlen” – mondta az osztrák.



A szakember azt is elmondta, hogy kifejezetten gyengén teljesítettek a riválisokhoz képest az elmúlt hétvégén. A holland pilóta a hatodik helyen zárta a futamot a büntetések letöltése után, ezzel tíz ponttal kevesebbet szerzett mint a második helyen befutó Norris.

„Sajnos nagyon kiábrándító volt. Nem voltunk különösebben versenyképesek egyik gumikeveréken sem, és az abroncsok kopása is durvább volt, mint a versenytársainké. Ez részben annak lehet köszönhető, hogy nem tudtunk pénteken sokat futni, de akkor is… A különbség nagyon nagy volt.”

„Nem tudtunk közel kerülni a Ferrarihoz a tempónkat tekintve a közepes keverékű gumikon és a keményeken sem. És ha megnézzük Norris köridejeit a futam vége felé, hihetetlen volt” – mondta Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: