DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 28. hétfő
F1

Verstappen: Nem a büntetés a baj, hanem az autó

Verstappen és Horner sem vitatja túlságosan a büntetéseket, bár a 20 másodpercet soknak tartják, de sokkal inkább a gyenge tempó miatt aggódnak.

Nem a 20 másodperc büntetés, hanem a versenytempó miatt aggódik Max Verstappen – a holland csak hatodik lett a Mexikóvárosi Nagydíjon és tíz pontot veszített a Lando Norrisszal szembeni előnyéből a tabellán.

A kétszer tíz másodperc büntetést azért sokallja, de nem ez foglalkoztatja most elsősorban.

„A probléma az, hogy ha lassabb vagy, akkor ilyen helyzetekbe kerülsz, és nem fogom könnyen feladni” – mondta Verstappen a Sky Sportsnak.

f1-verstappen-redbull-mexikó



„A nap végén nem is arról van szó, hogy egyetértünk vagy nem értünk egyet a büntetésekkel – csak annyi, hogy 20 másodperc elég sok –, de a mai nap legnagyobb problémája, és ami miatt aggódom is, az a versenytempó. Ez tényleg nem volt jó, és ez olyasmi, amit elemeznünk kell. Még a büntetések nélkül sem volt esélyünk arra, hogy az élen harcoljunk.”

„Nem aggódom a bajnoki cím miatt. Ez egy nagyon rossz verseny volt számunkra, de azt is tudom, hogy ennél sokkal jobbra is képesek vagyunk, úgyhogy csak folytatjuk a munkát.”

 

Horner is így látja

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is hasonló véleményt fogalmazott meg: mint mondta, a lassú autó az, amivel foglalkozniuk kell.

„Max valóban elhagyta a pályát a négyes kanyarban, majd a hetesnél Lando nagyon későn nyitotta ki az ajtót, és ott mindketten leszaladtak a pályáról. A probléma az, hogy szerintem nagyon veszélyes területre fogunk kerülni, hogy honnantól lesz rendben egy bevetődés?” – tette fel a kérdést Horner.

„Szerintem az FIA-nak és a versenyzőknek le kell ülniük és el kell dönteniük, hogy mi az elfogadható és mi nem. Úgy gondolom, hogy két 10 másodperces büntetés ma egy kicsit túl kemény volt.”

„Mindig a szabályok szerint kell játszani. Megnézzük és tanulunk majd ebből a versenyből, de számunkra ma inkább az volt a lényeg, hogy egyszerűen nem volt meg a tempónk. Erre fogunk koncentrálni a következő öt napban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: