DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 28. hétfő
F1

„Eljön az idő, amikor nehéz döntést kell hozni” – elfogyott Horner türelme Perez felé?

A katasztrofális hazai hétvégéje után minden eddiginél aggasztóbb nyilatkozatot adott a Red Bull F1-es vezére a mexikóiról, akinek meg lehetnek számlálva a napjai az alakulatnál.

Újabb mélypontot jelentő hétvégét produkált a Formula-1-es Mexikóvárosi Nagydíjon Sergio Perez. A hazai közönsége előtt szereplő pilóta az időmérőn már a Q1-ben búcsúzott, a rajthelyére rosszul állt fel, amiért büntetést kapott, majd ütközésbe keveredett Liam Lawsonnal, ami közben megsérült az autója, így a teljesen utolsó pozícióban futott be.

„Checónak újra borzalmas hétvégéje volt. Semmi sem alakult jól számára” – summázta pilótája produkcióját a Red Bull F1-es csapatfőnöke, Christian Horner. Ami azonban még aggasztóbb lehet Perez számára, az az, amit a jövő kapcsán mondott az energiaitalosok vezére:

f1-perez-horner-redbull-mexiko



„Mint mondtam, mindig vizsgálat alatt áll a teljesítmény. Eljön egy pont az időben, amikor nehéz döntéseket kell meghozni. Most már csak harmadik helyen állunk a konstruktőri világbajnokságban. A célunk, hogy megpróbáljunk visszatérni a győztes pozícióba, de ez kemény feladat lesz a következő négy verseny során.”

„A Formula-1 egy eredményalapú biznisz, és ha valaki alulteljesít, azt mindig górcső alá veszik. Csapatként szükségünk van rá, hogy mindkét autóval pontokat szerezzünk. Ilyen a Formula-1 természete” – fogalmazott Horner a hetek-hónapok óta kérdéses jövőjű mexikói kapcsán.

A csapatvezető szavai alapján egyre inkább fogy a türelem a hosszú ideje alulteljesítő, a vb-összetettben is csupán nyolcadik helyen szerénykedő Perez irányába – pedig Horner szerint a Red Bull mindent megtesz, hogy segítsen neki:

„A csapat szempontjából a lehető legkeményebben dolgozunk vele azon, hogy megpróbáljuk őt támogatni. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, és ugyanezt folytatjuk Brazíliában is a jövő hétvégén, de eljön egy pont, amikor ennél többet már nem tehetsz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: