DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 25. péntek
F1

„Max a szabályok határán táncol, de ettől izgalmas!” – Leclerc

A Ferrari pilótája szerint is sokszor a szabályok határait feszegeti a háromszoros F1-es világbajnok, de épp ez teszi a Verstappen elleni csatákat izgalmassá.

A Formula-1-es Mexikóvárosi Nagydíj csütörtöki sajtónapjának fő beszédtémája továbbra is Max Verstappen és Lando Norris austini ütközése és utóbbi ezért kapott büntetése volt, amely ellen a McLaren felülvizsgálati kérelmet is nyújtott be.

Norris maga sem ért egyet a szankcióval, szerinte a szabályoknak nem kellene lehetővé tenni, amit Verstappen csinált a védekezése közben: nevezetesen azt, hogy túl későn fékezett csak azért, hogy a kanyarcsúcspontnál elöl legyen és így a versenyzési irányelvek alapján övé legyen a kanyar „joga”, és mindezt annak árán csinálta, hogy ő maga sem tudott a pálya határain belül elfordulni.

f1-leclerc-ferrari-mexiko-day0-1



Verstappen korábbi nagy riválisa, Lewis Hamilton szerint is kezdeni kellene ezzel valamit. A háromszoros világbajnok másik nagy ellenfele, a vele főleg 2022-ben szintén nagy párharcokat vívó Charles Leclerc ugyanakkor az FIA sajtótájékoztatón némileg védelmébe vette a Red Bull-pilótát:

„Max mindig is a szabályok határán táncolt. Ez teszi a Max elleni versenyzést annyira izgalmassá, és ezért is szeretem annyira a vele vívott csatákat, hogy tudod, hogy sosem fog semmiféle helyet hagyni neked, és mindig a szabályzat határait fogja feszegetni. Ez teszi ezeket a harcokat rendkívül izgalmassá.”

f1-leclerc-verstappen

Leclerc ugyanakkor megjegyezte, hogy a szabályok pontosításán még dolgozniuk kell az FIA-val: „Ugyanakkor úgy érzem, volt néhány dolog, amit láttam Austinban, amit talán át fogunk beszélni az FIA-val, mivel úgy érzem, a büntetések olykor némileg túl kemények.”

„Biztosra kell mennünk, hogy mind összhangban vagyunk: az FIA-nak és nekünk, pilótáknak is biztosítanunk kell, hogy világos legyen, mit csinálhatunk és mit nem. Számomra amúgy inkább Oscar szombati előzése volt az, ami nem igazán érdemelt volna büntetést. Ez egy állandó folyamat, ahogy próbáljuk optimalizálni a dolgokat az FIA-val, és biztos vagyok benne, hogy lesz erről egyeztetés a megbeszélésen.”

„Visszatérve Maxra, mindig a szabályzat határán táncol. Néha kissé átlépi azokat, de ez teszi izgalmassá a Formula-1-et és azokat a csatákat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: