DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

„Mattiát kérdezd” – Bottas vár a bejelentésre

Még mindig nem született döntés a Sauber 2025-ös teljes pilótafelállásával kapcsolatban – Valtteri Bottas csak várni tud a bejelentésre, Guanyu Zhou pedig nem adja fel.

Már csak két ülés kiadó az F1 2025-ös mezőnyében: a VCARB és a Sauber nem jelentették még be egy-egy pilótájukat. Előbbi nagy valószínűséggel a Daniel Ricciardót év közben váltó Liam Lawson mellett fog dönteni, utóbbi ülésére viszont többen is pályáznak. Mick Schumachertől kezdve Gabriel Bortoletón keresztül Franco Colapintóig mindenkit szóba hoztak már a Nico Hülkenberg melletti pozícióval kapcsolatban, a befutónak viszont így is a Sauber jelenlegi tapasztalt versenyzője, Valtteri Bottas tűnik.

Hivatalos döntés eddig nem született, az F1 oldala így arról kérdezte a finn versenyzőt, hogy miért tartanak még mindig a tárgyalások.

„Ezt a kérdést inkább Mattiának kéne feltenni” – irányította át az F1 riporterét a finn Mattia Binottóhoz, aki a Sauber és az Audi F1-es projektjének vezetője. „Ezen a ponton én már nem tudok semmit tenni, csak a versenyzésre és a teljesítményemre fogok fókuszálni. Kérdezd meg Mattiát! Mindig pozitív vagyok, mindig igyekszem az maradni. Ugyanakkor próbálom végezni a munkám, remélhetőleg idővel eldől a dolog. Természetesen akarom tudni, hogy mi a helyzet a jövőmmel – ez normális.”



„Jelenleg nem tudok semmit sem tenni azért, hogy gyorsabban haladjanak a dolgok. Még döntéseket hoznak a jövővel kapcsolatban, ami valószínűleg a »tapasztalat vagy fiatalság« kérdése. Én ezt látom a jelenlegi szituációból, de remélem, hogy hamarosan meghozzák a helyes döntést. Mélyebben bele kell nézniük a dolgokba, hogy mit tudok a csapatért tenni, mit tudok elérni, ha jó az autó. Annyit tudok csinálni, hogy a legjobbamat nyújtom magamért és az istállóért” – zárta mondandóját Bottas.

A garázs másik oldalán Guanyu Zhounak úgy tűnik, nincs túl sok esélye arra, hogy jövőre az F1-ben folytathassa pályafutását, addig viszont nem tesz le a dologról, amíg világosan ki nem mondják, hogy nem folytathatja.

„Beszélünk róla. Persze minden döntés Mattia kezében van, aki itt van ezen a hétvégén és folytatni fogja a megbeszéléseket a menedzsmentemmel, valamint megnézi a csapatot, hogy min lehet javítani a jövőben. Én csak annyit tudok mondani, hogy igyekszem a legjobbamat nyújtani, és remélem, ez elég lesz ahhoz, hogy lenyűgözzem őt” – mondta a kínai pilóta.

Amikor megkérdezték a Sauber jelenlegi versenyzőjét arról, hogy valóban úgy látja-e, hogy van még esélye a maradásra, így válaszolt: „Igen, természetesen. Még úgy érzem, van rá esély, volt néhány meetingem és beszélgetésem vele (Binottóval – a szerk.). Vannak még lehetőségeink, ami jó, reményt ad.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: