DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 4. péntek
F1

Williams: Jövőre a miénk lesz a legjobb páros

James Vowles csapatfőnök meggyőződése, hogy 2025-ben az Albon–Sainz duó lesz a legerősebb a rajtrácson – és nem csak az autóban mutatott teljesítményük miatt.

Félig új felállással vág neki majd a 2025-ös Formula-1-es idénynek a Williams, hiszen a már évek óta náluk szereplő Alexander Albon mellé érkezik a Ferraritól Lewis Hamilton átigazolása miatt távozni kényszerülő Carlos Sainz.

f1-sainz-1



Márpedig ez a párosítás James Vowles, a grove-i istálló csapatvezetője szerint a legerősebb lesz a rajtrácson – ennek okairól a Beyond the Grid podcast adásában beszélt, megdicsérve egyúttal az idei utolsó futamokra lehetőséget kapó Franco Colapintót is, akinek viszont 2025-re nincs helye Sainz miatt náluk:

„2025-ben szerintem nekünk lesz a legjobb versenyzői felállásunk a rajtrácson. Úgy értem, Franco briliáns munkát végez, de amivel nem rendelkezik, az a tapasztalat, amelyet Carlos fog hozni magával. De kiemelkedő munkát végez.

„Úgy vélem, nemcsak a vezetés szempontjából, hanem onnan nézve is, hogy előrefelé vezessék a csapatot, a miénk lesz a legjobb felállás. Ez segíteni fog nekünk, hogy motiváljon és hajtson előre minket. Jó fejlesztések zajlanak, a folytatása 2024-nek 2025-re.”

f1-albon-williams

„Ez a véleményem erről. Bizonyos mértékig elmagyarázom az okokat mögötte. Egyrészt mindketten nagyon magas szinten teljesítenek. Carlos versenyzett például Lando ellen, és sikeres volt. Charles ellen hullámzó a mérleg, de ott van a közelében. Alig választja el egymástól a két pilótát. Max ellen az első Toro Rossó-s évében kivételeset nyújtott” – emelte ki Sainz csapattársak ellen mutatott produkcióját Vowles.

„Szóval szó sincs arról, hogy ne lettek volna kihívások a karrierjében. Folyamatosan kihívásokkal kellett szembenéznie, és helytállt. De nem csak erre alapozom mindezt. Nemcsak arról van szó, amit az autóban látunk, hanem amit az autón kívül is.”

„A rövid idő alatt, amíg alaposan megismertem, előreviszi a csapatot. Minden egyes percét, amit csak tud, azzal akarja tölteni, hogy sikeresebbé tegye ezt a csapatot. És ez a kombináció nem feltétlenül található meg mindenhol a rajtrácson” – vélekedett a Williams-főnök, hozzátéve, hogy Albont is pontosan ugyanilyen fából faragták.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: