DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

Marko már nyár elején kirakta volna Ricciardót

Ezt Christian Horner árulta el: a Red Bull F1-es főnöke a kiegyensúlyozottság hiányával indokolta, hogy végül lecserélték az ausztrált a Visa RB-ben.

Múlt héten bejelentették, hogy Daniel Ricciardo helyét Liam Lawson veszi át a Visa Cash App RB egyik autójában a 2024-es Formula-1-es idény utolsó hat fordulójára. Az ausztrál versenyző így a 2022 végi mclarenes búcsúja után másodszor is kiszorult a száguldó cirkusz mezőnyéből.

Az F1 Nation podcast friss adásában Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke volt a vendég, akit természetesen Ricciardo elküldésének okáról is kérdeztek:

f1-ricciardo-visarb-szingapur-2_2



„Úgy gondolom, a kiegyensúlyozottság hiánya volt az” – fogalmazott Horner. „Nehezen kezdte a szezont, aztán Miami pedig egy kétarcú hétvége volt. A péntek és a szombat délelőtt fantasztikusan alakult, ott a régi Danielnek tűnt, védekezve a Ferrarik ellen és felülmúlva az autót.”

„Aztán viszont a szombat délután és a vasárnap katasztrofális volt. És már Barcelona körül azt akarta Helmut, hogy rakjuk ki az autóból, már akkor nagy nyomás volt rajta” – fedte fel a csapatvezető, hogy Helmut Marko tanácsadó a pletykáknak megfelelően már jóval korábban menesztette volna Ricciardót.

Az ülését akkor nem kis részben Horner közbenjárására tarthatta meg a többszörös futamgyőztes, akiről most Horner is nyíltan kimondta, hogy azt is várták tőle, hogy akár Sergio Perez helyét átvegye majd a nagycsapatnál, ha a mexikói formája hanyatlik. Ez meg is történt, Perez mégis maradhatott a Red Bullban, ellentétben Ricciardóval:

f1-ricciardo-visarb-szingapur-1_1

„Minden tőlem telhetőt megtettem, hogy annyi időt adjak neki az autóban, amennyi lehetővé teszi neki, hogy teljesítsen, különben már Barcelona után kiraktuk volna” – magyarázta Horner. „Úgy vélem, minden versenyzőn nyomás van, hogy teljesítsen, de az volt az oka annak, hogy Daniel ült abban az autóban, hogy újra olyan helyzetbe hozza magát, hogy végül felcsipegethesse a darabokat, ha Checo nem teljesít.”

„A probléma az volt, hogy mindkettejüknek voltak gondjai különböző időszakokban. Checo nagyon jól, nagyon erősen kezdte az idényt, míg Daniel küszködött. Aztán persze Checo elveszítette a formáját, Daniel kicsit rátalált, de egyszer sem volt annyira lenyűgöző, hogy azt mondjuk, hogy meg kellene cserélni a két pilótát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: