DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Stella: Senki nem akar egy Senna–Prost-ütközést

Nem szeretne Ayrton Senna és Alain Prost suzukai balesetéhez hasonlót látni a McLaren csapatfőnöke a Szingapúri Nagydíjon. Andrea Stella bizakodó Lando Norris tempójában.

A mclarenes Lando Norris nyerte tegnap a Szingapúri Nagydíj időmérőjét, így ő indulhat pole-pozícióból a mai futamon. Mellőle a második rajtkockából világbajnoki riválisa, Max Verstappen várhatja a rajtot a Red Bull-lal. Norris az elmúlt hónapokban folyamatosan igyekszik ledolgozni hátrányát az összetettben a hollanddal szemben, jelenleg 59 pont a különbség kettejük között. Andrea Stella, a McLaren csapatfőnöke elmondta: jót tesz a két versenyző harca az F1 izgalmainak.

„Jobban örültem volna, ha a két McLaren van az első-második helyen. Adott volna nekünk egy kis védelmet. De a versenyzés, az F1, a látványosság szempontjából nagyon izgalmas a rajtrács. Remélem, mindenféle probléma nélkül lemegy a futam. Senki sem akar látni olyasmit, mint amit Prost és Senna csináltak Suzukában” – a csapatfőnök a két korábbi F1-es pilóta ütközésére 1989-ből és 1990-ből. „Versenyezni akarunk, azt akarjuk, hogy a legjobb autó nyerjen futamokat. Olyan izgalmakat akarunk, mint amilyeneket az elmúlt versenyeken láttunk.”



Idén már ötödik rajtelsőségét szerezte Norris a szezonban, viszont eddig küszködött a pole-pozícióból történő rajtjaival. Stella most reméli, hogy pilótájának végre sikerült megtartania a vezetést az első kör végére az élről indulva.

„Nagyon erős az autónk a hosszú meneteken, úgyhogy ha sikerül megtartani a vezetést, akkor kontrollálni tudjuk majd a futamot, hiszen nagyon biztató a tempónk magas üzemanyagszint mellett. Verstappen megpróbál majd az élre állni, a stratégia szempontjából is megvizsgálja a lehetőségeit. De ha Lando az élen marad, akkor az autónkban és a Landóban rejlő teljesítmény nagyon nagy bizakodásra adhat okot a futamra” – idézi Stellát a RacingNews365.

Az olasz szakember azzal is viccelődött, hogy a harmadik helyről induló Lewis Hamilton miképp lehet segítségükre: „Remélem, hogy Hamilton a mclarenes múltja miatt segíts majd egy kicsit nekünk és Verstappen előtt zárja az első kört, ez segíthet Landónak…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: