DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Ricciardo elköszönt: Büszke vagyok erre a 13 évre

Ha hivatalos bejelentés még nem is történt, Daniel Ricciardo gyakorlatilag egyértelművé tette, hogy a mai napon véget ért az F1-es karrierje.

Régóta hallani azokat a pletykákat, melyek szerint Daniel Ricciardo F1-es karrierje véget ért a Szingapúri Nagydíjjal, s bár ezt még mindig nem erősítették meg hivatalosan, az ausztrál gyakorlatilag egyértelművé tette a verseny után, hogy valóban ez a helyzet.

A leintés bokszba visszaérve Ricciardo, aki az utolsó pillanatban elvette Lando Norris leggyorsabb körért, s ezzel „mentett egy pontot” a bajnoki pontversenyben Max Verstappennek – amit a holland a rádióban meg is köszönt neki –, egy darabig csendben üldögélt az autójában, mielőtt kiszállt volna.

riccardo-singapore-1



Aztán pedig odaállt a kamerák elé, és miután beszélt kicsit a versenyről, kitért a Red Bullhoz való bő másfél ével ezelőtti visszatérésére: „Beszélnünk kell arról, hogy miért jöttem vissza ide a McLaren után. Mindig is azt mondtam, hogy nem csak azért akarok visszajönni, hogy a rajtrácson legyek, hanem meg akarom próbálni visszaküzdeni magam az élmezőnybe, és visszatérni a Red Bullhoz.”

„Nyilvánvalóan ez nem jött össze, így aztán azt a kérdést is fel kell tennem magamnak, hogy nos, akkor mit tudok még elérni, és mi az, amiért még lehet küzdeni” – mondta Ricciardo, majd még egyértelműbben fogalmazott:

riccardo-singapore-2

„A legjobb formámat hoztam, és mondjuk úgy, nem lett tündérmese a vége, de vissza kell tekintenem arra is, hogy mi minden történt. Tizenhárom év, és büszke vagyok rá” – fejtette ki az ausztrál, akinek ezúttal a jellemzően nem sokat jelentő „nap versenyzője” díj is fontos volt: „Általában erre nem figyelünk oda, de ma azt kell mondanom, hogy hálás vagyok érte. Ez a mai napon kissé mégis számít.”

Nem sokkal később Ricciardo így fogalmazott Nico Rosbergékkel beszélgetve: „Fel kell készülnöm arra, hogy ez ennyi volt. Mondjuk úgy, hogy ezzel ki vagyok békülve.”

riccardo-singapore-3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: