DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Piastri elszúrt időmérő után mentett dobogót

A balul elsült szombat után szép felzárkózást produkált a McLaren ausztrálja, aki a végén nem akart kockázatot vállalni az F1-es Szingapúri Nagydíjon.

Lando Norris győzelme mellett Oscar Piastri harmadik helyezése tette teljessé a konstruktőri világbajnoki összetettben ennek köszönhetően az előnyét növelő McLaren kettős dobogóját a Formula-1-es Szingapúri Nagydíjon.

Pedig az ausztrálnak az ötödik helyről kellett feljönnie, a második etapban az elnyújtott kerékcseréje révén viszont viszonylag könnyedén hámozta át magát a Mercedeseken – éppen ezért a forróságon kívül az autó gyorsaságát és a csapat taktikáját emelte ki a leintés utáni nyilatkozatában:

„Jó verseny volt, szép felzárkózás a tegnapi időmérő után. Nem a legnagyszerűbb délutánt teljesített tegnap, szóval remek eredmény visszaérni a dobogóra” – fogalmazott Piastri.

f1-piastri-mclaren-szingapur



„Elég gyors autó volt alattunk, és a stratégiánk is jó volt ahhoz, hogy átlépjük a Mercedeseket. Úgyhogy nagy köszönet a csapatnak, kivételesen jó volt az autó ezen a hétvégén, és remek pontokat gyűjtöttünk az egész csapat szempontjából.”

 

Nem akart kockázatot vállalni

Míg a győztes Norris kétszer is koccolta a falat a szingapúri futamon, Piastri ezúttal elkerülte azt, a hajrában nem is akart túlzott kockázatot vállalva megpróbálni felzárkózni a 18 másodperccel előtte haladó Max Verstappenre:

„Nem, ezúttal távol maradtam tőlük, nem hiszem, hogy bármit is eltaláltam!” – mondta a falakról a McLaren-pilóta, aki a versenye izgalmasabb pillanatai kapcsán így nyilatkozott:

„Kicsit szoros volt a helyzet George-dzsal az első kanyarban, de aztán amint átvettem a harmadik helyet, óriási lemaradást kellett volna ledolgoznom, úgyhogy nem akartam túl sok kockázatot vállalni. Úgy éreztem, elégszer értem falat az elmúlt két hétben, szóval remélhetőleg a szerelőknek nem kell sok alkatrészt kicserélniük a következő verseny előtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: