DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

„Igazságtalan, tönkretette a hétvégémet” – Norris még mindig az időmérős sárgán háborog

A McLaren britje úgy érzi, nem a saját hibáján múlt a Q1-es kiesése Bakuban, és az „igazságtalan” sárga jelzés nélkül sokkal több pontot gyűjthetett volna.

Lando Norris számára már az első szakaszban véget ért szombaton a Formula-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj időmérője: nem elég, hogy maga a pilóta is rontott a 16-os kanyarban, ahol felült a kerékvetőre az autója, nem sokkal utána sárga zászlós jelzést kapott Esteban Ocon korábban falat találó és lassan evickélő autója miatt.

Ez utóbbi kapcsán értetlenkedett a McLaren a kvalifikációt követően, hiszen ahogy Andrea Stella rámutatott: fehér zászlóval szokás jelezni a lassú autókat a pályán, és a kör többi részében valóban csak fehér jelzés volt érvényben – erről részletesebben ebben a cikkünkben írtunk.

Bár végül a vasárnapi versenyen Norris egészen a negyedik helyig kapaszkodott előre és még Max Verstappent is megelőzte, három pontot ledolgozva ezzel a világbajnoki összetettben meglévő hátrányából, még a futam után is mérgelődött az „igazságtalan” sárga zászlón a brit:

f1-norris-baku-mclaren-3



„Nem volt igazságos. Nem kell hozzá tudósnak lenni, hogy erre rájöjj. Nem én döntök erről és nem is az én tisztem ezt kimondani” – nyilatkozta a versenyző a Formula.hu virtuális jelenlétében a bakui futam után.

„Negyedik helyen végeztem ma, ami nem rossz, de lehetett volna jobb is. Oscar megmutatta, mi lett volna ma lehetséges. Igazságtalan volt. Az egész körben nem lengettek sárga zászlót, csak akkor tették ki a jelzést, ahogy épp elmentem mellette.”

„Hogy lementem-e épp előtte a pályáról? Igen. De így is bejutottam-e volna könnyedén a legjobb tizenötbe? Igen” – jelentette ki Norris. „Tudom, hogy sokan azt gondolják, hogy azzal tönkrevágtam a körömet, de még azzal a pályaelhagyással együtt is csak néhány tizedet veszítettem, és könnyedén továbbjutottam volna.”

„Az emberek azt mondanak, amit akarnak, és sokszor viccesnek találom ezt, de ez nem rajtam múlt, és igazságtalan volt. Rengeteg pontomba került ez ma a bajnokság szempontjából, és nagyjából tönkre is tette a hétvégémet. Szóval ez csalódáskeltő.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: