DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

„Egy-két kanyarban azt hittem, hogy a falban fogom végezni" – Leclerc

A monacói negyedik bakui pole-ját sem tudta sikerre váltani, miután a kiállások után az ausztrál megelőzte őt. Akkor azt hitte, hogy még lehet esélye.

Sorozatban negyedjére végzett a dobogón Charles Leclerc, aki hosszas küzdelmet követően másodikként futott be az Azerbajdzsáni Nagydíjon Oscar Piastri mögött. A Ferrari-pilóta a versenyt követően a pénteki hiba miatt kiesett idő következményeire hívta fel a figyelmet, amikor arról kérdezte Günther Steiner, hogy mikor jött rá, hogy nem lesz meg ma a győzelem:

„Ahogy feltettük a kemény keveréket. A közepesen versenyképesek voltunk, és jónak éreztem az autót. Sajnos nem mentünk sok üzemanyaggal az első és a második szabadedzésen sem. Így egy olyan beállítást választottunk, amit a versenyen nehezebb volt kezelni. Főleg a kemény keverékeken küzdöttem azzal, hogy megőrizzem a hátsó gumikat. A végefelé pedig egy-két kanyarban azt hittem, hogy a falban fogom végezni. Nagyon közel volt” – magyarázta a monacói.

Az eredménnyel ugyan elégedett lehet Leclerc, hiszen mind Norrison, mind Verstappenen tudott hozni a világbajnoki pontversenyben, azonban jogosan érezhette úgy, hogy a mai napban több volt: „Második hely. Ma a McLaren és Oscar rendkívüli munkát végzett és jobbak voltak nálunk. Természetesen nagy kár Carlosért az utolsó körökben. Remélhetőleg mindenki rendben van. Nem egy jó nap csapat szempontból.”



A Piastri elleni csatáról a következőt mesélte a vb-tabella harmadik helyén álló pilóta: „Élveztem. Körökön keresztül nagyon sok lehetőségem volt. Szerintem a McLarennek egy kicsivel kevesebb leszorítóereje volt. Az egyenesekben nagyon gyorsak voltak, a kanyarokban viszont mi voltunk egy kicsivel gyorsabbak.”

„Amikor Oscar megelőzött, akkor azt gondoltam, hogy csak azon fog múlni, hogy nyugodt tudjak maradni és őrizzem a gumikat, később pedig majd megelőzöm. Valójában ez sokkal nehezebb volt. Az egyenesekben nem tudtam annyira közel kerülni, mint amennyire szerettem volna. Őszintén szólva, a versenyt ott veszítettük el, hogy nem védekeztem olyan jól, mint amennyire kellett volna az egyenes végén. De ez van. Néha elkövetsz ilyen hibákat és tanulsz belőle – összegzett Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: