DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 18. szerda
F1

Piastri szerint a pilóták dönthetnek a bakui időmérőn

Oscar Piastri úgy véli, hogy a versenyzőkön múlik majd a kvalifikáció az Azerbajdzsáni Nagydíjon, mert az autók hasonló szinten vannak.

Nem domináns, de nem is tragikus a McLaren kezdeti teljesítménye Bakuban, ugyan Lando Norris hatalmas hátrányról beszélt és igyekezett levenni magukról a terhet, de Oscar Piastri kimondta: bármire lehet esélyük, ha mindent jól csinálnak az időmérőn és a versenyen.

„Szerintem rendben volt a pénteki napunk” – ütötte el csapattársa negatív kommentjeit az ausztrál.

„Jelenleg nehéz pontosan tudni, hogy hol tartunk, mert a pálya még mindig sokat javul, de úgy tűnik, hogy a tempónk ott volt a többi esélyes között. Szerintem jelenleg mind a négy topcsapat jól néz ki, a versenyszimulációnk pedig elég erősnek tűnt” – fogalmazott Piastri.

f1-hungary-sunday-154_1



A pilóta szerint az időmérőn nem az autók közötti különbségek, hanem egyéb tényezők dönthetnek majd.

„Az időmérős szimulációk során páran össze tudtak rakni egy-egy nagyon nagy kört, és ha minden kiadja egy körön, akkor az nagy különbséget fog jelenteni. Ez fog számítani a kvalifikáción” – utalt arra Piastri, hogy ha valaki egy igazán kicentizett, 100%-ös kört pakol össze a falak között, minden féktáv és kigyorsítás a helyén lesz, akkor az sikeres lehet.

Emellett azt is megemlítette, hogy a szélárnyékozás nagyon sokat ér ezen a pályán – kérdés, hogy miután bejelentették, hogy ő Norrist támogatja majd, vajon kell-e szélárnyékot adnia a britnek…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: