DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 17. kedd
F1

Hamiltonék nem csalódottak Newey miatt

A Ferrari jövő évi két versenyzőjét Bakuban megkérdezték, csalódottak-e amiatt, hogy a Scuderia lemaradt minden idők legsikeresebb F1-es tervezőjének szerződtetéséről.

Miután a héten bejelentették, hogy Adrian Newey az Aston Martinnál folytatja pályafutását, s ezzel együtt az is hivatalossá vált, hogy a Ferrari lemaradt a sztártervező megszerzéséről, kézenfekvő volt feltenni a kérdést a maranellóiak jövő évi párosának, Lewis Hamiltonnak és Charles Leclerc-nek, hogy csalódottak-e Newey Silverstone-ba szerződése miatt.

newey-2024-3



„Őszintén, nem vagyok az” – felelte a hétszeres világbajnok. „Bár ahogy korábban is mondtam, megtiszteltetés lett volna Adriannel dolgozni, de volt szerencsém két olyan csapattal is bajnokságot nyerni, ahol Adrian nem volt” – utalt a brit karrierje eddigi két csapatára, a McLarenre és a Mercedesre.

„Azt hiszem, valószínűleg bármelyik csapat örült volna, ha meg tudják szerezni, de végsősoron azt kellett tennie, ami a legjobb neki. Számomra ez semmin sem változtat, sem a céljaimon, sem a következő lépésen, amire koncentrálok. Továbbra is 100%-osan hiszek abban, hogy sok mindent elérhetünk” – mondta Hamilton, akihez hasonlóan nyilatkozott jövő évi csapattársa, Charles Leclerc is.

hamilton-2024-teszt

„Nincs bennem csalódottság. Nem mintha nem próbálkoztunk volna, vagy nem beszéltünk volna Adriannel. Tudom, hogy voltak tárgyalások, és ő meghozta a döntését, amit tiszteletben tartok” – mondta, majd kitért arra a témára, ami a hírek szerint alapvető különbséget jelentett Newey és a Ferrari elképzelései között:

„Mi a Ferrarinál mindig is inkább a csoportban gondolkodtunk, mintsem egyénekben. Természetesen Adriannak elképesztő eredménylistája van, hihetetlen dolgokat tett, nálunk viszont emberek egy szenzációs csoportja dolgozik együtt, és nincs kétségem afelől, hogy a jövőben endkívül erős csapatunk lesz, amely visszatérhet a csúcsra. Nagyon elégedett vagyok a struktúrával” – mondta, majd hitet tett Frederic Vasseur csapatfőnök mellett:

leclerc-hungary-1

„Értelemszerűen Fred feladata, hogy a lehető legjobb pozícióba juttassa a csapatot, hogy megpróbáljon versenyeket nyerni, én pedig 200 százalékig megbízom benne, és teljesen egyetértek az elképzeléseivel. Ez egy hosszú távú folyamat, évről-évre próbáljuk fejleszteni a Ferrarit, s ennek a folyamatnak most a közepén járunk. De roppantul elégedett vagyok azzal, ahogyan látja a dolgokat, és azzal is, amit csinál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: