DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Marko: Toto vétózta meg a Mercedes-motorunkat

Dr. Helmut Marko szerint annak idején már kezet fogtak Niki Laudával, de Toto Wolff közbeszólt. Így kerültek végül a Hondához.

Dr. Helmut Marko szerint Toto Wolff vétózta meg annak idején a Red Bull és a Mercedes motorszerződését – amikor az energiaitalosok felismerték, hogy a Renault erőforrásaival versenyképtelenek, akkor tárgyaltak a nagy riválissal, Wolff azonban nem akarta kisegíteni Christian Horneréket.

„2014-ben, az új motorszabályok megérkezésekor sajnos az akkori beszállítónk nem tudott versenyképes erőforrással szolgálni. Nagy volt a rivalizálás a Mercedesszel és azt mondtam a főnökünknek, Dietrich Mateschitznek, hogy figyelj, a mostani motorunkkal nem tudjuk motiválni az embereket, mert mindenki tudja, hogy ezzel nem lehet nyerni” – mondta Marko az Inside Line podcastnek arról az időszakról.

f1-bahrain-thursday-341_4



„Szóval volt egy megállapodásunk a Mercedesszel, kezet fogtunk rá Niki Laudával. Toto azonban nem támogatta az üzletet, szóval az végül nem valósult meg” – árulta el az osztrák.

Marko arról is beszélt, hogy hogyan kötöttek ki végül a Hondánál, amellyel sikerült szintet lépniük és világbajnoki címeket nyerniük.

„Abban az időszakban a Honda sem tudott sikeres lenni a McLarennel, de voltak belső információim arról, hogy mit terveznek, ezért azt mondtuk, hogy gyerünk, vállaljuk a kockázatot. Úgy hittem, hogy nem is igazi kockázat, mert tudtam, hogy mennyit költöttek tesztpadokra és hogy komolyan vették az ügyet” – mesélte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: