DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Szavazás: Ki legyen a Sauber másik F1-es versenyzője?

Az egyik jelenlegi pilóta, egy feltörekvő fiatal újonc, esetleg egy másik német Hülkenberg mellé? Kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére!

Ha nem számítjuk a Red Bullon belüli várható variálást a Visa RB még be nem jelentett második pilótáját, már csak egyetlen hely kiadó a 2025-ös Formula-1-es rajtrácson: a Sauber/Stake második ülése Nico Hülkenberg oldalán – amelynek sorsa a 2026-ban érkező Audi választásától is függ.

Az ülésre nyilván esélyes a jelenlegi páros, Valtteri Bottas és Guanyu Zhou, bár közülük is mindenekelőtt a rutinos finn, annak ellenére, hogy ő többéves szerződésben gondolkodna.

f1-sauber-bottas



A nemrég az Audi F1-es projektjének élére kinevezett Mattia Binotto azonban a napokban név szerint is említett két fiatal újoncot, aki esélyes lehet: a Sauber saját tartalékját, Theo Pourchaire-t, valamint a McLaren akadémiájához tartozó Gabriel Bortoletót.

Emellett német gyártóról lévén szó, Mick Schumacher neve is előkerült, de egyes vad pletykák arról is szóltak, hogy esetleg Sebastian Vettel visszatérése is elképzelhető a hinwili alakulattal.

Kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére is: szerintetek kit kellene leigazolnia Hülkenberg mellé a Saubernek? Szavazzatok az alábbi modul segítségével a kérdésről, amelyről a Pitwall című műsorunk hétfői adásában is beszélgettünk:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: