DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 15. vasárnap
F1

Wolff tagadja, hogy szétlövés jönne Russell és Antonelli között

Nico Rosberg elmélete az, hogy Max Verstappent újra megszerezné 2026-ra a Mercedes F1-es főnöke, de Wolff állítja: elkötelezettek a párosuk mellett.

Azzal, hogy szombat reggel a Mercedes bejelentette, hogy Andrea Kimi Antonelli veszi át a Ferrarihoz átigazoló Lewis Hamilton helyét, véglegessé vált, hogy George Russell és a 18 éves újonc olasz alkotja majd a párosukat 2025-ben a Formula-1-ben.

Az Ezüst Nyilak korábbi világbajnoka, Nico Rosberg azonban arról beszélt a hétvégén, hogy jövőre egyfajta szétlövés jöhet a két pilóta között, ugyanis szerinte Toto Wolff csapatfőnök újra meg fogja próbálni megszerezni Max Verstappent, akinek már idén is nyilvánosan udvarolt.

f1-russell-antonelli-wolff-mercedes-1



Rosberg szerint emiatt Russell ülése veszélyben lehet, rutinosabbként ugyanis vernie kellene jövőre Antonellit, ha viszont ezt nem teszi meg, ő kerülhet ki a csapattól, ha az egyébként 2028-ig Red Bull-szerződéssel rendelkező Verstappent sikerülne elcsábítania a Mercedesnek.

Wolff ugyanakkor tagadta, hogy ez lenne a tervük: „Hosszú távra tervezünk kettejükkel, nagyon fiatal koruk óta a juniorprogramunkban szerepelnek, és világos, hogy mindig a legjobbakat választjuk ki. Ahogy most állunk, ők fogják alkotni a felállásunkat” – nyilatkozta a Mercedes-vezér a Sky Sports F1 kameráinak, hozzátéve:

„Mindig van persze rajtad nyomás, George-nak pedig minden idők legjobbja ellen kellett eddig is mennie, és ha te nyersz ellene, akkor az emberek felteszik a kérdést, hogy a legjobb még mindig a legjobb-e. Ha viszont egy fiatalabb gyerek ellen versenyzel, akkor ez pont fordítva van, szóval ez rendben van, és meg kell birkózni vele.”

f1-russell-antonelli-wolff-mercedes-2

Szünetelnek az egyeztetések a Verstappen-táborral

Wolff az interjúban arról is beszélt, hogy legalábbis ideiglenes leálltak az egyeztetések a Verstappen-táborral: „Az utóbbi időben nyílt volt közöttük a csatorna, és voltak idők, amikor többet beszéltünk erről, máskor kevesebbet, de sosem jutottunk el arra a pontra, hogy ’Oké, hogyan csináljuk? Rakjunk össze közösen valamit!’.”

„Emellett elköteleztük magunkat, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk a versenyzőinkért, akik pedig végig George és Kimi voltak. Nem flörtölök másokkal, miközben mindent beleadunk értük, úgyhogy ezért egyelőre ez szünetel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: