DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Hamilton: Pénteken erősebbnek tűntünk, nem értjük, hova lett a tempó

A hétszeres bajnok szerint egy erősebb kvalifikációval előkelőbb helyezést is elért volna, ám az edzéseken látott erős teljesítmény a futam napjára eltűnt Monzában.

Hatodikként rajtolhatott, végül az ötödik helyen zárta az Olasz Nagydíjat Lewis Hamilton. A brit a futam első körében könnyedén csapattársa elé került – George Russell ugyanis az elvétett féktáv miatt a bukótérbe kényszerült. Ezt követően a hétszeres bajnok tartotta pozícióját, és Carlos Sainz Ferrarija mögött hét másodperces lemaradásban szelte át a célvonalat.

A leintést követően így felelt arra a kérdésre Hamilton a Formula.hu helyszíni jelenlétében, hogy hol lehetett volna javítani a hétvégéjén: „Az időmérős tempón tegnap, illetve ma a versenytempón is. Nagyon erős volt a gumikopásunk, és általánosságban lassúak voltunk a többiekhez képest. Ha sikerült volna előrébb kvalifikálnom, valószínűleg az egyik Ferrari előtt érek célba.”



A nagydíj délutánját röviden értékelte: „Rendben volt, semmi különös nem történt. Amivel küzdöttünk, az a bal első és a bal hátsó gumik kopása volt – egyszerűen nem volt meg emiatt a tempónk, utána kell járnunk, mi lehet ennek az oka.”

„Az is érdekes, hogy a mainál pénteken sokkal erősebbnek tűnt a teljesítményünk – gyorsulás helyett lassultunk a hétvége folyamán. Vagy a többiek gyorsultak ekkora mértékben, de az is lehet, hogy mi nem tankoltuk meg eléggé az autónkat.”

„Unalmas nap volt” – folytatta a hétszeres bajnok. „Reméltem, hogy gyorsabb leszek és tudom Carlos tempóját tartani, de jobban koptak az abroncsaim – talán azért, mert közvetlenül mögötte voltam, de nem biztos. Nem tudom, miért nem volt meg ma a tempónk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: