DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Norrist meglepte Piastri támadása

Az 1. körben elvesztette pozícióját csapattársával szemben, s végül csak 8 pontot tudott hozni Verstappenen az F1-es világbajnoki címről ábrándozó Lando Norris Monzában.

Kellemetlen vereséget szenvedett a McLaren és Lando Norris Monzában, hiszen a világbajnoki címről ábrándozó britnek esélye sem volt az első körben elébe kerülő csapattársat, Oscar Piastrit megelőzni, a Ferrari pedig mindkettejüket megtréfálta, és az egy kiállásos stratégiával győzelemhez segítették a szenzációs versenyt futó Charles Leclerc-t.

norris-monza-4



Norrist aligha meglepő módon nem vetette szét az öröm, amikor a leintést követően nyilatkozott, mindenekelőtt az első körben történt előzésről ejtett szót: „Oscar meglepett engem az előzéssel. Nem tudom, mit csinálhattam volna máshogy, ha egy méterrel később fékezek, valószínűleg ütközés lett volna belőle.”

„Ezt meg kell vizsgálnunk, de a Ferrari jobb versenyt teljesített nálunk, különösen Charles” – mondta Norris, aki arra is kitért, hogy gondolkodtak-e ők is azon, hogy egy kiállásos stratégiát válasszanak: „Az egész versenyen gondolkodtunk rajta, de olyan szemcsésedésem volt, hogy az nem tette lehetővé. Csalódottak vagyunk, de a Ferrari jobb versenyt futott.”

norris-monza-3

A brit később is kitért Piastri támadására: „Szerintem túlságosan közel jött ahhoz, hogy kényelmes legyen a helyzet. Ha még egy méterrel később fékezek, mindketten kieshettünk volna abban a kanyarban. Ha visszaforgathatnám az időt, kicsit máshogy csinálnám a dolgokat, de ez van.”

 

Norris egyébként a csalódást keltő eredmény ellenére is 8 pontot tudott hozni Verstappenen az összetettben, s ha minden hétvégén sikerülne ennyit, akkor megelőzhetné a hollandot a szezonzárón. Persze ettől aligha fog ma elégedetten lefeküdni aludni…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: