DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 14. szombat
F1

Marko Hornernek: A köntörfalazás nem segít!

A Red Bull F1-es tanácsadója úgy érzi, el kell ismerniük, hogy egy ponton rossz irányba fordultak az autóval. Kijelentette: működniük kell a fejlesztéseiknek.

Nagy pofont kapott a múlt hétvégi Formula-1-es Holland Nagydíjon a Red Bull a McLarentől: bár Max Verstappen második lett Lando Norris mögött, a háromszoros világbajnok több mint 20 másodpercet kapott a futamon a brittől.

Ennek ellenére Christian Horner csapatfőnök egyelőre nem kongatta meg a vészharangokat Milton Keynesben: noha elismerte, hogy teljesítményt kell találniuk, de még nem tart attól, hogy Norris veszélyes lenne Verstappen címvédésére, hiszen a McLaren-pilóta még csak két győzelmet szerzett.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint azonban nem szabad szépíteni a dolgokat – minderről a Kronen Zeitung hasábjain beszélt a monzai forduló előtt: „Hornernek minőséget kell mutatnia. A köntörfalazás nem fog segíteni rajtunk ebben a helyzetben. De Horner el is ismerte a hibákat.”

f1-marko-horner



„Valahol rossz irányba fordultunk az autó egyensúlyát illetően. De nem mi vagyunk az egyetlenek: ez megtörtént a Ferrarival és a Mercedesszel is. Csak a McLaren úszta meg, nekik minden fejlesztésük működött.”

„Önkritikusak vagyunk, de sok jó emberünk van, akik fordíthatnak a helyzeten. A csapat keményen dolgozott, hogy megtalálja a legjobb beállítást és egyensúlyt erre a régivágású pályára. természetesen kemény feladat áll előttünk. Úgy vélem, nagyon szoros lesz a McLaren, a Ferrari, a Mercedes és köztünk. Egy dolog biztos: nem fognak olyan simán megverni minket, mint legutóbb Hollandiában.”

 

Működniük kell a fejlesztéseknek!

Markóhoz hasonló gondolatokat fogalmazott meg, csak épp sokkal indulatosabban a zandvoorti eredmények után Jos Verstappen is, aki szerint Horneréknek tükörbe kellene nézniük. Marko Verstappen édesapjának szavairól a következőket mondta el:

„Jos az Jos. Ő csak egy roppant érzelmes fickó, aki alapos elemzés nélkül teszi a kijelentéseit. De ezeket nem kellene túlbecsülni.”

„Volt néhány szerencsétlen eredményünk az utóbbi időben, és olykor a potenciálunk alatt teljesítettünk. Zandvoortban rossz volt a beállításunk, de egyértelmű, hogy érezzük a nyomást, fejlődnünk kell és a fejlesztések hatniuk kell” – jelentette ki a 81 éves szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: