DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Minden jó irányba haladt” – Sainzot váratlanul érte, hogy elküldi a Ferrari

Az egyeztetések közepén jártak, mindenkivel jó a kapcsolata, de az ellen nem tudott mit tenni, hogy egy hétszeres F1-es világbajnok Maranellóba akart igazolni.

Február 1-jén jelentették be, hogy a szezon végén Lewis Hamilton elhagyja a Mercedest és jövőre már a Ferrari versenyzője lesz a Formula-1-ben. A csapatváltás akkoriban mindenkit váratlanul ért – beleértve Carlos Sainzot is, akivel kapcsolatban sokáig úgy tűnt, hogy Charles Leclerc-hez hasonlóan hosszabbítani fog vele a maranellói gárda.

Ezt most egy friss Sky Sports-interjúban maga a spanyol is megerősítette: „A tárgyalások közepén jártam a Ferrarival. Úgy tűnt, minden a megfelelő irányba halad, aztán hirtelen megkaptam ezt a hírt, és teljesen váratlan volt.”

f1-sainz-ferrari-1



„Óriási fordulatot jelentett abban, hogyan alakul a pályafutásom, és meg kellett birkóznom a döntéssel és a tárgyalásokkal mindazon csapatokkal, akikhez esetleg mehettem” – fogalmazott Sainz, aki megjegyezte: a legfurcsább a szakításban, hogy valójában mindenkivel jó a viszonya a Ferrarinál.

„Talán a legkülönlegesebb ebben, hogy nincs semmi baj a Ferrari és köztem. A kapcsolatom Freddel [Vasseur, csapatfőnök – szerk.], Charles-lal, a saját pályán nyújtott teljesítményem… Igazából minden gördülékenyen megy, és ezért voltam meggyőződve róla, hogy itt fogom folytatni. De egy hétszeres világbajnok úgy döntött, a Ferrarihoz akar jönni. És ez ellen nem tudtam semmit tenni, és gyorsan el kellett fogadnom.”

 

Miért a Williams?

Sainz a Ferrari-hír után csaknem fél éven át húzta a döntést annak kapcsán, hogy hova igazoljon: az utolsó időszakban mindenekelőtt a Sauber/Audi, az Alpine és a Williams volt opció számára, és végül utóbbi mellett tette le a voksát. Az interjúban a háromszoros futamgyőztes a döntés elhúzódását és a választását is megindokolta:

f1-sainz-ferrari-2

„Hihetetlenül dinamikus volt a piac, mert minden nap megtudtál valami olyat még az olyan topcsapatokról, mint a Red Bull vagy a Mercedes, de az olyan középcsapatokról is, mint a Williams. Nem titok, hogy mindannyiukkal beszéltem.”

„És végső soron a Williams volt az, amely az elejétől kezdve bizalmat mutatott. Láttam, hogyan fejlődött szépen az alakulat az évek során. Egy nagyon világos vezetőség nagyon világos vízióval és célokkal, komoly befektetésekkel, ami manapság szerintem nyilván alapvető. És végig nagyon jó és szoros kapcsolatom volt Jamesszel és a Williams befektetőivel.”

„Motivál engem ez a projekt. Ők egy olyan csapat, akiket szerintem segíthetek az előrelépésben a jövőre nézve. Számomra versenyzőként motiváció ez, hogy egy ilyen történelmi istállóhoz mehetek, mint talán anno a McLaren esetében is, és segíthetek nekik abban, hogy előrefelé haladjanak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: