DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 13. péntek
F1

„Ijesztő, mire képes a McLaren” – Perez

A saját hétvégéjét jónak értékelte a mexikói, de csalódott amiatt, mennyire alulmúlta a várakozásokat a Red Bull tempója az F1-es Holland Nagydíjon.

Nem a Red Bull napja volt a vasárnap Zandvoortban, hiszen Max Verstappen több mint 20 másodpercet kapott a második helyet a győztes Lando Norristól, míg csapattársa, Sergio Perez a hatodik helyen ért célba, így ő még a Ferrariktól is kikapott a McLarenek mellett.

f1-perez-redbull-zandvoort-1



Ennek ellenére a saját produkciójával viszonylag elégedett volt a Miamiban elért negyedik helye óta a legjobb helyezését bezsebelő mexikói – azzal viszont kevésbé, mennyire elmaradt a várakozásoktól a Red Bull tempója a Formula-1-es Holland Nagydíjon:

„Úgy gondolom, a hétvége során mutatott fejlődés szempontjából erősek voltunk. De egyszerűen csak roppant csalódott vagyok a futamon mutatott tempónk miatt. Nem számítottunk erre. Azt gondoltam, sokkal közelebb leszünk a McLarenhez. A Ferrari óriási meglepetés volt, és nyilván a McLaren is, úgyhogy sok mindent meg kell értenünk.”

Perez azt is elárulta, hogy eltérő beállításokat és alkatrészeket használtak Verstappennel a hétvége folyamán: „Úgy vélem, pozitív hétvége volt ez a csapat számára olyan szempontból, hogy eltérő specifikációval mentünk Maxszal, így rengeteg adatot gyűjtöttünk, és remélhetőleg nagyon hamarosan mindent összerakhatunk a megfelelő csomagban.”

f1-perez-redbull-zandvoort-2

„Monza megint egy teljesen más pálya lesz. De ijesztő volt látni, mire volt ma képes a McLaren” – jegyezte meg a pilóta, aki szerint az etapok és a futam későbbi része okozott igazán nehézségeket számukra:

„Az elején elég jónak tűntünk, aztán viszont nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy tartsuk a lépést, ahogy a többiek elhúztak. Küszködtünk a tapadással a kemény gumikon, valamint egész versenyen a tapadással.”

Azért így is talált pozitívumot Perez a zandvoorti eseményekben: „Szerintem biztató, hogy találtunk egy jobb megoldást az autóval. És úgy gondolom, a problémák megértése is segített, mert tudtuk, hogyan dolgozzunk vele. Úgyhogy ez pozitív. Most a legfontosabb, hogy tényleg javítsunk az autón, és visszatérjünk a korábbi tempónkhoz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: