DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 13. péntek
F1

„Értetlenül állok a hátrányunk előtt” – Russell dobogós helyezést várt

Szombaton még a pódiumot helyezte kilátásba, ám a futamon kiszámíthatatlanná vált a W15-ös: Russell nem tudja, hova tűnhetett az utóbbi versenyeken látott teljesítmény.

Negyedikként kvalifikált, és az időmérőt követően még a McLarenekkel látta magát harcolni a futamon George Russell – végül mindössze hetedikként szelte át a célvonalat a Holland Nagydíjon. A brit egy erős rajtot követően Oscar Piastri előtt haladt a harmadik helyen, ám egy lassabb kerékcserével üldözői mögé került – a kemény keverék pedig olyannyira nem működött a Mercedesen, hogy az 55. körben még egyszer abroncsot kellett váltania.



A kihívásokkal teli versenyét csalódottan értékelte Russell a SkySports kamerái előtt és a Formula.hu helyszíni jelenlétében: „Nem egészen értem, mi történt. Mindegyik keveréken lassúak voltunk, folyamatosan visszaestünk. Furcsának találom, hogy negyedikként kvalifikáltam, majd három autó mögött tudtam maradni, a Ferrarik előtt, ez viszont egyik pillanatról a másikra eltűnt. Semmi tapadásom nem volt – mintha jégen közlekedtem volna. Valamit egyértelműen rosszul állítottunk be, de egyelőre értetlenül állok előtte.”

Második kiállásra kényszerülve

A kemény abroncsokon a brit elmondása szerint annyira visszaesett a sebessége, hogy fölösleges lett volna tovább nyúzni őket – ezért váltott lágyakra az utolsó körökre: „Talán egy-két pozícióval végezhettem volna előrébb, de abszolút nem volt tempóm. Folyamatosan visszaestem – egészen meglepő, hogy a Ferrari előttünk végzett: úgy hittük, kényelmesen előttük leszünk. Ennek ellenére Charles nagyon gyors volt, és Carlos is utolért engem.”

„Az első néhány kört követően úgy éreztem, hogy kicsit nehezen, de lehet esélyünk a pódiumra is. A McLaren tempója egészen lesokkolt, Lando teljesítménye lenyűgöző. Nekünk volt hat rendkívül meggyőző futamunk, ma pedig majdnem egy perces lemaradással értünk be a győztes mögött. Ezt a hátrányt nem egy éjszaka alatt szedtük össze.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: