DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 13. péntek
F1

Sima versenyre számítanak a McLarennél

Ha a biztonsági autó nem kavarja meg a dolgokat, sima egy kiállásos versenyt hozhat az F1-es Holland Nagydíj Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója szerint.

A McLaren első emberével, Zak Brownnal természetesen madarat lehetett fogatni az F1-es Hollan Nagydíj időmérőjét követően, ahol Lando Norris három és fél tizedes előnnyel szerezte meg a pole-t Max Verstappen előtt. Legföljebb az lehetett némi üröm az örömben, hogy Oscar Piastri nem ért oda a második helyre, de összességében ők várhatják a legjobb helyzetből a holnapi futamot.

Holnap már „csak” két dolognak kell rendben lennie Brown szerint, az elrugaszkodásnak és a stratégiának: „Ez egy óriási kör volt Landótól, nem számítottam ekkora különbségre. Akár ki is sajátíthattuk volna az első rajtsort, de ki tudok egyezni az első és a harmadik rajthellyel.”

piastri-zandvoort



„A versenytempónk jó volt, már csak egy szép tiszta rajtra és egy jó stratégiára van szükségünk. Egyértelmű, hogy megvan a tempónk a győzelemhez, és a versenyzőink is képesek rá” – mondta az amerikai üzletember, aki kiemelte a csapatnál kialakult nagyszerű kultúrát is, mely a sikerek egyik záloga:

„Mindenki fantasztikus munkát végez a gyárban és itt a pályán is. Van néhány új alkatrész az autónkon, ami gyorsabbá teszi, és a versenyzők is remekül teszik a dolgukat. Ez a sport annyira versenyképes, hogy mindennek össze kell állnia, s a bázisunkon nagyszerű kultúra uralkodik” – mondta Brown a Skynak.

norris-zandvoort

„De továbbra is keményen kell dolgoznunk, hiszen tudjuk, milyen gyorsan tud változni ez a sport” – figyelmeztette csapatát a vezérigazgató, aki szerint kiszámítható, egy kiállásos versenyt hozhat a Holland Nagydíj, ha a biztonsági autó nem kavarja meg a dolgokat. Az eső aligha fogja, hiszen az előrejelzés szerint holnap délután kereken 0 százalék az égi áldás érkezésének valószínűsége:

„Azt hiszem, ez egy egyszerű verseny lesz feltéve, hogy az időjárás normális lesz, és nem lesznek biztonsági autók és hasonló dolgok. Úgy gondolom, hogy mindenki egykiállásos stratégiával fog menni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: