DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 12. csütörtök
F1

„Lawson biztosan az egyik autónkban fog ülni jövőre” – Marko

A Red Bull F1-es tanácsadója egyértelművé tette: az új-zélandi ülést fog kapni valamelyik csapatuknál 2025-ben. Perez sorsa azonban a levegőben…

A nyári szünet elején úgy döntött a Red Bull vezetősége, azaz Christian Horner csapatfőnök és Helmut Marko sportszakmai tanácsadó, hogy a négyhetes pihenőt követően sem változtatnak a pilótafelállásukon – Sergio Perez halovány teljesítménye ellenére sem.

Marko azonban rögtön a Hornerrel folytatott találkozójuk után jelezte: Perez és Daniel Ricciardo maradása csak a 2024-es F1-es szezon hátralévő részére garantált, 2025-re bizony megkeverhetik a kártyákat.

f1-lawson-redbull-1



Az egyik kérdéses tényező az, hogy mi lesz a jelenleg ülés nélkül álló Liam Lawson sorsa. Már csak azért is, mert a hírek szerint lennének kérői a tavaly néhány nagydíjon már beugró új-zélandinak – például a 2026-tól Audivá váló Sauber – abban az esetben, ha az energiaitalosoknál nem kap lehetőséget 2025-re.

Marko Lawson kapcsán korábban úgy nyilatkozott, hogy szeptemberben fognak döntést hozni a fiatal pilóta sorsáról. Most a nyári szünetet követő első futam, a Holland Nagydíjat megelőzően a Kleine Zeitung lapnak nyilatkozva azonban egy fontos kérdést lezárt a 81 éves szakember:

„Jövőre biztosan az egyik autónkban fog ülni” – jelentette ki Marko Lawsonról. Azt nem árulta el a tanácsadó, hogy melyik csapatnál, azaz a Red Bull Racingnél vagy a Visa Cash App RB-nél láthatjuk majd az új-zélandit, de mindenesetre ez azt is jelenti, hogy a jelenlegi kvartettjükből legalább az egyik versenyzőnek biztosan távoznia kell tőlük…

f1-lawson-marko-redbull

Az pedig lehet akár a néhány hónapja még hosszabbító Perez is, akinél továbbra is a kiegyensúlyozottságot hiányolja elsődlegesen Marko:

„Ha Checo folyamatosan hozni tudja a szokott sebességét, akkor boldogok leszünk. De nála mindig megfigyelhetők ezek a hullámzások, akár az időmérőn, akár a verseny bizonyos szakaszában. Nincs meg nála a kiegyensúlyozottság, ez a probléma.”

Arra a felvetésre, hogy mi történik akkor a mexikóival, ha nem tudja meggyőzni őket a teljesítményével, Marko csak ennyit válaszolt: „Előbb nézzük meg, mi történik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: