DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 9. hétfő
F1

„Perez és Ricciardo most marad, de 2025-ben…” – Marko

Dr. Helmut Marko szerint jövőre újragondolhatják a felállásukat, így Perez és Ricciardo is csak átmenetileg nyugodhat meg. Utóbbinak ma teljesítenie kell.

Hétfőn este Sergio Perez, majd Daniel Ricciardo maradása is elterjedt az F1-es médiában, úgy tűnik, hogy mindkét veterán pilóta megtarthatja a helyét – legalábbis egyelőre. 

A pletykák arról szóltak, hogy mindkettejük ülése erősen megingott, főleg Perez esetében tűnt úgy, hogy akár már Zandvoortban sem ő lesz Max Verstappen csapattársa, de a botrányos formája ellenére az energiaitalosok úgy döntöttek, hogy vele próbálják nem elveszíteni a konstruktőri bajnokságot.

Az F1-Insider megkereste dr. Helmut Markót, az osztrák tanácsadó pedig meg is erősítette mindezt, de hozzátette: az aláírt szerződés ellenére az egyáltalán nem garantált, hogy 2025-ben is Perez ül majd a Red Bullban.

f1-redbull-perez



„Perez marad, azt akarjuk, hogy visszataláljon a régi formájához. Ricciardo is marad, semmi sem változik. Viszont 2025-re megkeverjük a kártyákat” – mondta Marko.

A mai napon egyébként Ricciardo és Liam Lawson is vezeti a VCARB autóját egy úgynevezett filmforgatási napon, de Ricciardo elismerte, hogy a köridőket egymáshoz viszonyítják majd, és számára fontos lesz, hogy milyen teljesítményt nyújt Lawsonnal szemben.

Lawsonnal kapcsolatban már korábban is felmerült, hogy neki a Red Bull F1-es ülést garantált 2025-re, és ha ez nem történik meg, akkor szabadon távozhat – az Audi pedig a hírek szerint érdeklődik is a szolgálatai iránt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: