DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 12. csütörtök
F1

„Még nem harcolhatunk mindenhol győzelemért” – Wolff

A Mercedes F1-es csapatfőnöke a nyári szünet előtti lendületük ellenére is tudja: van még mit ledolgozniuk. Zandvoortot kihívásokkal teli pályának tartja.

Nagy formába lendült a nyári szünetet megelőző Formula-1-es nagydíjakon a Mercedes, amely az utolsó négy futamból hármat is megnyert – és bár ehhez Ausztriában szerencsére, pontosabban Max Verstappen és Lando Norris ütközésére is szükségük volt, Silverstone-ban és Spában már erőből végeztek az első pozícióban.

A konstruktőri világbajnoki értékelésben egyelőre továbbra is csupán a negyedik helyet elfoglaló Mercedes F1-es csapatfőnöke, Toto Wolff ugyanakkor még mindig óvatos a kilátásaikkal kapcsolatban: szerinte még fejlődniük kell ahhoz, hogy minden helyszínen harcba szállhassanak a győzelemért – minderről az Ezüst Nyilak Holland Nagydíjat megelőző előzetesében beszélt:

f1-hamilton-mercedes-spa



„Készen állunk, hogy újra versenyezzünk ezen a hétvégén Zandvoortban. A nyári szünetet megelőzően lendületbe jöttünk egy jobbá vált autóval és erősebb eredményekkel. Folytatni szeretnénk ezt a fejlődést a szezon utolsó tíz versenyén is.”

„Tudjuk, hogy van még mit ledolgoznunk. Még nem vagyunk képesek minden nagydíjon a győzelmekért harcolni. Jó lépéseket tettünk előre ugyanakkor a W15-ös gyengeségeinek kijavításában, és továbbra is keményen fogunk dolgozni azon, hogy ez még inkább így legyen. Ha képesek leszünk erre, akkor mindkét bajnokságban közelíthetünk az előttünk állókra” – bizakodott Wolff, aki magáról a pályáról és a versenyről is ejtett néhány szót:

„Zandvoort egy kihívást jelentő pálya. A döntött kanyarjaival, nagy tempójú szakaszaival és szűk vonalvezetésével igazi régi vágású hangulatot áraszt. A szenvedélyes holland rajongók mindig nagyszerű légkört teremtenek. Ez egy jó hely ahhoz, hogy visszatérjünk a munkához, és izgatottak vagyunk az idény hátralévő részében ránk váró kihívások kapcsán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: