DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

VCARB: Minden lehetőség nyitott 2025-re

A kisebbik Red Bull-csapat örömmel „engedi át” az anyaistállónak Yuki Tsunodát, s főnöke kimondottan problémának tartaná, ha a japán nem akarna a Red Bullnál versenyezni.

A nyári szünet előtt akár az is elképzelhetőnek tűnt, hogy a Holland Nagydíjon már Yuki Tsunoda lesz Max Verstappen csapattársa, de a Red Bull végül úgy döntött, hogy egyelőre nem változtat felállásán. A japánnak persze nem kell lemondania álmáról, hiszen a Milton Keynes-i gyár ajtaja nem csukódott be előtte, legföljebb még várakoznia kell – erről beszélt Peter Bayer, a VCARB vezérigazgatója a Motorsport.com-nak.

„Egy fecske nem csinál nyarat” – idézte Bayer a Red Bull főtanácsadóját, Helmut Markót, azaz Tsunodának az előző pár, valóban remek hónapnál többre lesz szüksége, hogy meggyőzze a főnökséget. „Ha Yuki továbbra is következetesen ezen a szinten versenyez, akkor számításba vehetjük őt a Red Bull Racingnél” – folytatta Bayer, majd ki is fejtette a lehetőségeket:

peter-bayer



„Ha ez azt jelenti, hogy egy nagyon erős Daniel mellett még egy szezonra van szüksége, akkor ez is egy opció lehet, de az is, hogy azt mondjuk, hogy oké, most már készen áll. És akkor majd beszélni fogunk Liammel. Nem kell sietnünk, még ha mások máshogy is gondolják, mert minden lehetőség a kezünkben van” – mondta Bayer Tsunodáról, akinek fejlődését csapatfőnöke, Laurent Mekies fenomenálisként értékelte:

„Sok mindent várunk egy fiatal sráctól az első és a második év között, talán a második és a harmadik év között is, de nem vársz ilyen fenomenális lépést a harmadik és a negyedik év között” – nyilatkozta a francia szakember. „Igen, gyorsabb. Igen, nyugodtabb. Igen, jobban integrálódik a csapatba, jobbak a visszajelzések, és remélhetőleg boldog is!” – viccelődött Mekies.

tsunoda-saudi-1

„Yuki a Red Bull versenyzője, és biztos van benne ambíció arra, hogy a Red Bull Racingnél versenyezzen. Ha ez nincs meg benne, az rossz lenne” – fejtette ki a francia sportvezető, majd így folytatta: „Remélem, és bízom benne, hogy mindennél jobban akarja azt az autót vezetni, hogy versenyeket nyerjen, és mi is igyekszünk segíteni őt ebben a fejlődésében.”

„Hogy örömmel hosszabbított-e velünk, hogy is jövőre nálunk versenyezzen? Igen! Rendkívül ambiciózus, lát egy csapatot, amely szintén rendkívül ambiciózus, és ez a párosítás egyértelműen működik. Ez segít neki fejlődni, amit egészen hihetetlen teljesítménnyel hálált meg nekünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: