DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Ha Yuki Tsunoda lennék, hívnám az Aston Martint”

Az egykori F1-es világbajnok Damon Hill Verstappen és Ricciardo jó kapcsolatából kiindulva úgy vélekedik, az ausztrál lenne az ideális választás a Red Bull számára.

„Ha a Red Bull a teljesítményt nézi, akkor én vagyok a jó választás” – nyilatkozta Yuki Tsunoda még a Belga Nagydíjon, amikor Sergio Perez ingatag üléséről kérdezték. A japán úgy érzi, neki kellene megkapnia a Red Bull ülését, de úgy néz ki, az anyacsapatnál nem számolnak a VCARB negyedévesével. A 2025 végéig érvényes szerződéssel rendelkező Tsunoda akkor cselekedne a legjobban, ha máris új csapat után nézne – erről 1996 világbajnoka, Damon Hill beszélt.

Az optimális munkaadót sem kellene sokáig keresgélni: a Tsunoda pályafutását egyengető Honda a 2026-os szabályváltozás évében az Aston Martinnal társulva tér vissza.

„Ha én lennék ő, akkor hívnám az Aston Martint. Japán, a Honda pedig érkezik velük” – mondta Hill az F1 Nation podcastadásban.



Tsunoda fenti és ahhoz hasonló megszólalásaira célozva – a japán annak is hangot adott, furcsának tartaná, ha Liam Lawson mellé rakná voksát a Red Bull helyette – Hill így reagált: „Igaza van, amikor arról beszélt, nem érti és nem logikus.”

Verstappen és Ricciardo a Red Bullnál?

Míg Tsunodának a csapatváltást javasolja, a VCARB másik – csapaton belül alulmaradó, pontszámban 12-22-re álló – versenyzőjét, Daniel Ricciardót el tudná képzelni a Red Bullban, annak ellenére, hogy a nyári szünet első napjáig még a 2024-es szezon kitöltése is kétséges volt az ausztrál számára. Hill Ricciardo és Verstappen jó kapcsolatából kiindulva feltételezi a 2016 és 2018 közti csapattársi kapcsolat felélesztését.

„A felvételeken, amelyeken Max helikopterrel, Daniel Ricciardo társaságában távozik a pályáról, csupa mosolyt látunk. Van egy érzésünk Danny Ric és Max kapcsán, hogy Max elég boldog lenne, ha Danny Ric lenne a csapattársa. Ha van akkora hatalma a csapatban, hogy befolyásolja ezt a döntést, akkor azt hiszem, nyomás nehezedik rájuk, vigyék oda Dannyt. Adtak neki egy második esélyt, a teljesítménye pedig egyre erősebb, ez nem kérdéses” – fejtette ki Hill Ricciardo-teóriáját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: