DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„Ha a teljesítményt nézik, akkor én vagyok a jó” – Tsunoda

Yuki Tsunoda szerint a Red Bull mást is mérlegel a teljesítményen kívül, mert ha csak azt nézné, akkor világos lenne, hogy neki jár a lehetőség.

Meglehetősen nyersen fogalmazott Yuki Tsunoda a Belga Nagydíj sajtónapján, amikor arról kérdezték, hogy milyen jövőt vár a Red Bulltól – tekintve, hogy Sergio Perez jövője a levegőben lóg, és hogy a pletykák szerint Liam Lawson, valamint Daniel Ricciardo neve is felmerült már.

Tsunoda már korábban is beszélt arról, hogy szerinte furcsa lenne, ha a Red Bull Lawsont választaná pár futam után, és nem őt, aki évek óta a csapat tagja, versenyez, és idén eddig karrierje legjobb évét futja.

Ugyanakkor utalt arra is, amint dr. Helmut Marko mondott nemrég: vagyis hogy minden szerződésből van kilépési lehetőség.

f1-tsunoda



„Még a szerződés sem jelent szinte semmit. Őszintén szólva én el sem olvastam rendesen, szóval akármi is áll benne, úgy hiszem, hogy most az RB-ben leszek” – mondta a Formula.hu részvételével zajló beszélgetésen.

„Nyilván vannak futamok, ahol teljesíthettem volna jobban, például Montreal, ahol én dobtam el a pontszerzést. De ezt leszámítva kérem, hogy hasonlítsuk össze a Q3-as szerepléseket, az időmérős és versenyeredményeimet, azok világosak lesznek. Mármint az én szememben elég világosak” – fogalmazott a japán.

„Úgy tűnik, hogy a teljesítményen kívül más faktorokat is néznek, mert a pletykák szerint más versenyzőket is mérlegelnek. De ha csak a teljesítményt nézik, az elég egyértelmű. Egyértelmű, hogy én vagyok az, aki jól teljesít. Akkor is, ha a középmezőny elejét nézzük, és akkor is, ha az összes többi versenyzőt mérjük hozzám.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: