DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Lát-e esélyt Hamilton az idei F1-es vb-címre?

Az utóbbi néhány futamon ő és a Mercedes is elképesztő formába lendült, de Hamilton óvatosan fogalmazott – Russell viszont abszolút számol a 2025-ös vb-sansszal.

Óriási formába lendült az utóbbi másfél hónapban a Mercedes: Montreal óta folyamatosan dobogós helyeket szereznek, ráadásul immár három futamot is megnyertek – kettőt közülük erőből.

Az utóbbi három versenyen különösen Lewis Hamilton gyűjtött rengeteg pontot (bár ehhez kellett George Russell kizárása is Spa-Francorchamps-ban), hiszen 65 egységgel lett gazdagabb. Igaz, a Mercedes halovány idényrajtja révén így is 127 pont a lemaradása a vb-éllovas Max Verstappen mögött a tabellán.

f1-hamilton-mercedes-spa-1_1



De vajon lát-e esélyt a világbajnoki címre Hamilton a Mercedes mostani produkciója kapcsán? „Nem. Túl nagy remények lennének” – felelte az erre irányuló kérdésre az F1-es Belga Nagydíj utáni sajtótájékoztatón a hétszeres világbajnok, aki hozzátette:

„De ha folytatni tudjuk ezt a teljesítményt, amit az előző néhány futamon mutattunk, ami fantasztikus volt, és ha kicsit jobban tudjuk kezdeni a hétvégéinket, akkor remélhetőleg folytatni tudjuk ezt. Ma amúgy nagyon erősek voltak a McLarenek, de úgy vélem, mi egyszerűen kicsit hamarabb az élre kerültünk. De igen, csak tovább kell hajtanunk.”

 

Russell a 2025-ös vb-harcra építkezik

Az idei vb-esély tehát minimális Hamilton szerint a Mercedesnél a gyenge szezonrajt és a nagy ponthátrány miatt, ám a csapattárs Russell 2025 kapcsán már sokkal optimistább – így felelt arra a kérdésre, hogy az idei évadot a jövő évi világbajnoki harcra való építkezésnek tekinthetik-e:

f1-hamilton-russell-mercedes-spa

„Igen, abszolút. Úgy gondolom, mindannyiunk számára nehéz néhány év volt az, mire olyan helyzetbe hoztuk az autót, hogy folyamatosan győzelmekért harcolhatunk. De roppant motivált és izgatott vagyok a szezon második fele kapcsán, ami végső soron építkezés lesz 2025-re.”

„Ha pedig most megnézzük a versengést, nem látunk rá okot, miért ne lehetnénk harcban. Ha a szezon Montrealban indult volna, nagyon-nagyon másképp nézne ki a bajnokság állása. Úgyhogy remek lesz.”

„Szerintem óriási a motiváció minden csapat irányából, hogy visszatérjünk az élre, beleértve a McLarent, a Ferrarit és minket. Szóval biztosan nem lesz könnyű, és remélhetőleg egy jó kis csata vár ránk jövőre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: