DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Russell szíve szakad meg, Wolff elnézést kér

Elnézést kér George Russelltől a Mercedes csapatfőnöke, aki a kizárás ellenére is látja a pozitívumokat – a brit versenyző büszke, hogy ő ért be elsőként.

A futamgyőztes George Russell kizárását követően a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff hivatalos közleményt adott ki, melyben a csapat nevében magára vállalta a felelősséget, egyúttal elnézést kért Russelltől. A közleményt teljes egészében közöljük:

El kell fogadnunk a kizárást. Egyértelműen hibáztunk, és biztosítanunk kell, hogy tanulunk belőle. Ki fogjuk értékelni a történteket, és meg fogjuk érteni, hol rontottuk el. Frusztráló érzés elveszíteni egy kettős győzelmet, és csak elnézést kérni tudunk George-tól, aki nagyon erős versenyt futott.

Ezzel természetesen Lewis került az első helyre, ő volt a leggyorsabb versenyző két kiálláson, így megérdemli a győzelmet.

A kizárás ellenére sok pozitívumot viszünk magunkkal a hétvégéről, az autónk volt az etalon ezen a versenyen két külön stratégián is. Néhány hónappal ezelőtt ez elképzelhetetlen lett volna.

Úgy utazhatunk a nyári szünetre, hogy az utolsó négy versenyből hármat megnyertünk. Várjuk, hogy a leállás után felfrissülve visszatérjünk, és megőrizzük ezt a lendületet.

russell-hungaroring



Ahogy arra Wolff is utalt, Mercedes a kizárás ellenére is három versenyt nyert az előző négyből, míg a 2022 óta íródó új éra előző 54 versenyén csak egy győzelem jutott nekik.

Russell az Instagramon tett közzé egy rövid posztot: Megszakad a szívem. Másfél kilóval a súlyhatár alatt maradtunk, és kizártak minket a versenyből. Mindent kiadtunk magunkból a pályán, és büszke vagyok rá, hogy én értem be elsőként. Lesz még ilyen.

russell-spa-5

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: