DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Hamilton tart a Red Bulloktól, szerinte a Ferrari szintjén van a Mercedes tempója

A hétszeres világbajnok szerint az első sorban is végezhetett volna, ha szerencsésebbek az átmeneti esőgumival – így viszont keményen meg kell küzdenie a dobogós helyezés megtartásáért.

A negyedik helyre kvalifikálta magát, ám Max Verstappen büntetésének köszönhetően a harmadik helyről indulhat a Belga Nagydíjon Lewis Hamilton. A hétszeres világbajnok előkelőbb helyezést is elérhetett volna egy előnyösebb taktikával, ám nem elégedetlen az eredményével.

Az időmérőt követően a Formula.hu helyszíni jelenlétében és a Sky Sports kamerái előtt így értékelt: „Amikor esett az eső, tudtam, hogy lehet esélyünk az elsőségre, hiszen ezek a leginkább kedvelt körülményeim. Ha száraz az időjárás, szerintem a Q3-ba jutás is nehézséget okozott volna.”



„A pályán minden az időzítésről szólt, hogy a lehető legoptimálisabb ponton indítsuk a gyorskörünket. A végén szerintem kicsit túl hamar jöttünk, elsőként, így hamar elhasználtuk a friss szett átmeneti keverékünket. Emiatt nem maradt új szettünk a végére, az előttünk végző három srácnak pedig igen. Ebből a szempontból kicsit szerencsétlenül alakult, de hálás vagyok ezért a helyezésért is. Ha lett volna még egy etapnyi átmenetim, az első sorért is harcolhattam volna.”

Mi várható a futamon?

Hamilton szerint küzdelmes nagydíj vár rá a holnapra felszáradó spái aszfaltcsíkon: „A Red Bullok és a McLarenek sokkal gyorsabbak nálunk, a Ferrarikkal lehetünk egy szinten. Max szerintem könnyedén az élmezőnybe fog kerülni, ők tűnnek a leggyorsabbnak ezen a hétvégén. Ezáltal nagyon nehéz lesz megtartani a dobogós helyezést, de készen állok megküzdeni érte.”

„Van egy kis esély a megtartására, de előttem is lesz egy gyors Red Bull, és hátulról is érkezni fog egy. Nem lesz könnyű, a Ferrarikkal is meg kell küzdenünk, hiszen velük nagyjából egyezik a tempónk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: