DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Kis szerencsével a McLarenekkel is harcban lehetünk” – Verstappen bizakodó

A leggyorsabb volt az időmérőn, így a 11. helyről rajtolhat Verstappen Belgiumban: a holland szerint lesz esélye az élmezőnnyel csatázni, a Red Bull ismét erősnek érződik.

Több, mint fél másodperces előnnyel nyerte a Belga Nagydíj esős időmérőjét Max Verstappen a másosik Charles Leclerc és a harmadik Sergio Perez előtt, azonban a tíz rajthelyes büntetésének köszönhetően csak a tizenegyedik helyről indulhat a holland a vasárnapi futamon. A kvalifikációt követően így értékelt a háromszoros világbajnok:

„Jó időmérőn vagyunk túl, az időjárással is szerencsénk volt, csak egy kicsit esett az eső. Minden megfelelően működött, a gumik úgy viselkedtek az autón, hogy gyors köridőket tudtunk autózni. Menet közben a Q3-ra is gondolni kellett, mivel nem tudtuk, hogy szárazabb vagy nedvesebb lesz az előző etapokhoz képest, így vigyáztunk az abroncsokra.”



„Szerencsére a Q1-ben és a Q2-ben is jól teljesítettünk, így örülök a mai eredménynek: az autónak nem okozott gondot az esős időjárás, tiszta köröket tudtam teljesíteni a nedves aszfalton. Holnap melegebb lesz, és csapadékra sem számítunk, ezért a futam a gumikopásról fog szólni, erre is oda kell figyelnünk. Tíz hellyel hátrébbról indulok, így a mai napból kihoztam a maximumot. Nem tudom, milyen lesz a tempónk, de remélem, meccsben lehetek a minél jobb pozíció megszerzéséért.”

Taktika a versenyre

Verstappen szerint óvatosnak kell lennie a rajtnál – ha ezt gond nélkül teljesíti, kezdődhet a felzárkózás: „El lehet veszíteni egy futamot az első kanyarban. Meglátjuk, hogyan sikerül, és abból fogok építkezni – hosszú lesz a verseny, ez nem egy gumikímélő pálya, így jól kell kezelnünk őket. Ha ez megvalósul, versenyképesek lehetünk holnap.”

Arról pedig, hogy van-e esélye a futamgyőzelemre, így nyilatkozott: „Nem könnyítettük meg a saját dolgunkat. Ma esős volt az idő, erősek voltunk – ezt száraz körülmények között is meg kell tudni valósítani. Kemény küzdelemre számítok, mindent bele fogok adni. Remélhetőleg tudok majd csatázni a Ferrarikkal és a Mercedesekkel, és ha van egy kis szerencsénk, a McLarenekkel is harcban lehetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: