DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Piastri is átadta volna a győzelmet fordított esetben Norrisnak

„A McLaren pilótája vagyok, nem az Oscar Piastri Racingé” – fogalmazott a friss F1-es győztes, aki szerint mindketten tudják, hogy a csapatért versenyeznek.

Oscar Piastri karrierje első Formula-1-es diadalát jegyezte a vasárnapi Magyar Nagydíjon, ám az odáig vezető út kissé rögösre sikerült azok után, hogy a McLaren a második kerékcserék során Lando Norrist hívta előbb a bokszba, így a brit átugrotta az addig vezető ausztrált, és csak körökön át tartó rádiózás után adta át/vissza neki az első helyet.

Norris a leintést követően azt mondta, hogy a győzködés nélkül is az volt a terve végig, hogy elengedi Piastrit. A The Age-nek nyilatkozva pedig Piastri is arról beszélt, hogy pontosan tudja, hogy az F1 egy csapatsport:

f1-mclaren-norris-piastri-hun



„Mindenekelőtt a McLaren versenyzője vagyok. Nem az Oscar Piastri Racingé…” – fogalmazott a friss nagydíjgyőztes. „Mindig ezt jelenti a nagy kép. A csapatutasítások mindkét irányba vonatkoznak. Mindketten rendkívül nyitottak és őszinték vagyunk ezzel kapcsolatban.”

„Az elsődleges prioritás az volt a hétvégén, hogy bebiztosítsuk a csapatnak a kettős győzelmet. Nem ment ez néhány kemény döntés nélkül, és vannak ezek mögött érzelmek is.”

„De mindketten tudjuk, hogy végső soron a csapatért versenyzünk. Úgy vélem, az utolsó bokszkiállásnál ha tényleg egymás ellen versenyeztünk volna, nagyon másképp néztek volna ki a stratégiák.”

Piastri ennek kapcsán azt is hangsúlyozta, hogy ő is ugyanúgy átadta volna a győzelmet Norrisnak fordított esetben, mint tette azt a brit a Hungaroringen: „Viszonoztam volna ugyanezt, ha fordított lett volna a helyzet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: