DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„Hülyeség volt…” – Norris Piastri elengedéséről

Lando Norris szerint meg sem fordult a fejében az, hogy azonnal elengedje Oscar Piastrit, pedig az lett volna a helyes döntés.

Mi mással kezdődhetett volna a spái F1-es hétvége, mint azzal, hogy megkérdezték Lando Norrist a pár nappal ezelőtti eseményekről, amikor kissé kínos közjáték után aratott kettős győzelmet a McLaren.

A brit pilóta úgy fogalmazott, hogy pont a közjáték miatt érezte magát kissé kellemetlenül:

„Az nem érdekel, hogy az emberek mit gondolnak arról, hogy mit kellett volna, vagy lehetett volna másképp csinálni. Viszont az, hogy én beárnyékoltam Oscar győzelmét, az első F1-es győzelmét, az egy olyan dolog, ami miatt nem éreztem magam túl büszkének” – fogalmazott a Formula.hu részvételével zajló beszélgetésen Norris.

f1-norris-mclaren



„A tény, hogy kettős győzelmet arattunk, de alig szerepelt ez a címlapokon, alig beszéltek erről, emiatt egy kicsit rosszul éreztem magam. Megbeszéltük, átbeszéltük, mindenki csinálhatta volna a dolgát egy kicsit jobban, egy kicsit máshogy. Remélhetőleg tanultunk belőle és legközelebb jobban csináljuk” – tette hozzá.

Amikor arról kérdezték, hogy mit tehetett volna másképp ő maga, azonnal rávágta a választ:

„Csak el kellett volna engednem őt azonnal. Hülyeség, hogy nem tettem meg, mert szabadon versenyezhettünk volna. Elengedhettem volna, és még mindig megpróbálhattam volna megelőzni, versenyezni ellene. Most már egyszerűnek hangzik, de akkor és ott meg sem fordult a fejemben” – magyarázta.

„Nagyon egyszerű lett volna, de jó ritmusban autóztam, jól alakultak a dolgok, így megkérdőjeleztem a csapatot néhányszor. Amikor kihívtak előtte, már akkor tudtam, hogy el kell majd engednem, egyszerűen egy kicsit hülye voltam, és nem gondoltam rá, hogy ezt előbb megtegyem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: