DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Hamilton: Max oldaláról mindig lesz ellenségeskedés

Továbbra is versenybalesetnek tartja az ütközésüket a Mercedes pilótája, és szerinte emiatt nem lenne szükség viszályra, de a holland oldaláról ez mindig is meglesz az irányába.

A McLarenen belüli belső feszültség mellett Lewis Hamilton és Max Verstappen újabb ütközéséről marad emlékezetes a 39. Formula-1-es Magyar Nagydíj. A rendre későbbi bokszkiállással dolgozó Red Bull pilótája a hajrában zárkózott vissza a Mercedesre, akit a dobogó alsó fokáért támadott, ám elfékezte magát és összeért a két autó.

Hamilton végül bejött harmadiknak, Verstappen visszacsúszott még Charles Leclerc mögé is az ötödik pozícióba. A holland úgy érezte, brit ellenfele bemozgott a féktávon, a hétszeres F1-es világbajnok viszont versenybalesetnek érezte a történteket – és utóbbi álláspontra jutottak a felügyelők is, akik nem osztottak ki büntetést, bár azért megjegyezték, hogy Hamilton is többet tehetett volna a kontakt elkerüléséért.

f1-hamilton-hun-day3-mercedes



A téma természetesen a dobogósoknak tartott sajtótájékoztatón is előkerült, ahol Hamilton nem változtatott a véleményén, utolsó mondatával viszont azért kicsit odaszúrt Verstappennek:

„Amennyire emlékszem, épp megelőztünk egy lekörözöttet. Odaértem a féktávra, aztán Max megjelent, hogy megelőzze a mögöttem lévőt, úgyhogy bementem védekezni. Hagytam elég helyet a belső íven, de Max elfékezte magát, és más pályán haladt felém. Kanyarodtam be, ő pedig keresztülvágott.”

„Úgy éreztem, ez egy versenybaleset volt, és könnyű ilyen hibákat elkövetni. És ezért nem érzem úgy, hogy emiatt bármiféle ellenségeskedésnek kellene lennie. De természetesen az ő oldaláról mindig is lesz.”

 

Meglepte, hogy tartani tudja Verstappen tempóját

f1-verstappen-hamilton-hun

A Formula.hu jelenlétében tartott sajtóeseményen Hamilton arról is beszélt, hogy némileg váratlanul érte, hogy a Mercedesszel versenyben tudott lenni egy Red Bull ellen a hungaroringi hőségben:

„Sajnos különösen meleg körülmények között még mindig nem tudjuk tartani a lépést ezekkel a srácokkal. De az első etapban nagyon meglepődtem, hogy ott tudtam maradni Maxszal. Még csak keményen sem kellett nyomnom ahhoz, hogy másodperc környékén maradjak tőle. Szóval azon a ponton azt gondoltam, legalábbis esélyem lesz harcolni azért a helyezésért.”

„Aztán viszont a második etap kissé katasztrófa volt, egyáltalán nem érződött jónak, és azt hiszem, elkezdett megmutatkozni az autó valódi tempója. De nyilván elévágtunk, és ezen a helyszínen a pályapozíció a kulcs, és úgy gondolom, végső soron ez jelentette a különbséget.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: