DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Marko: Schumacher két csapatnál is esélyes

Mick Schumacher túl kedves az F1-hez, és a neve is hátrányt jelent számára, de megérdemelne egy ülést, amire két csapatnál is esélye lehet – állítja Marko doktor.

Rövid F1-es karrierje során Mick Schumacher jó néhány csapattal kapcsolatba került: a Ferrari juniorja volt, a Haasnál versenyzett, a Mercedesnél betöltött tartalékpilótai szereppel együtt járt az is, hogy a McLarennél is tesztelt, sőt mivel az Alpine WEC-csapatában versenyzik, a franciák F1-es autójába is beülhetett már.

mick-schumacher-2024



Azaz a nagyok közül csak a Red Bull maradt ki, de ahogy arra Helmut Marko, az energiaitalosok főtanácsadója rámutatott, szó sincs arról, hogy ennek a fiatal német teljesítményéhez vagy kvalitásaihoz lenne köze: „Ami minket illet, nem voltak sportszakmai okai annak, hogy nem dolgoztunk együtt” – idézi Markót a Sport1.

„Egykoron a Ferrari juniorja volt, aztán a Mercedeshez került, szóval nem is volt elérhető a piacon” – mondta a 81 éves szakember, aki szerint Günther Steiner, a Haas korábbi csapatfőnöke sokat ártott Schumacher karrierjének. „A Netflix szupersztárja, Günther Steiner nem bánt vele tisztességesen. Ez tény. És ha egyszer kikerülsz, akkor onnantól nehéz” – mondta, majd rámutatott, milyen hátráltató tényezőkkel kell számolni Schumacher esetében:

marko-doktor-2024

„Mick az egyik legudvariasabb és legkedvesebb ember az egész paddockban, ami inkább hátrányt jelent számára, ráadásul a nagy neve is hátráltatja. De ami a sportszakmát illeti, már tudott teljesíteni. Megnyerte az F3-as bajnokságot, megnyerte az F2-t is, ami már önmagában is érdekessé tette őt a Formula–1-es csapatok számára.”

„A színfalak mögött pedig már csak jót hallani róla” – tette hozzá Marko. „Toto Wolff az egekig magasztalja őt. Úgy gondolom, hogy az Alpine és az Audi komolyan fontolgatja őt. Örülnék neki, mert megérdemelné.”

mick-schumacher-2024-2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: