DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Mansell-hatást vált ki Hamilton a Ferrarinál?

Paddy Lowe szerint hasonló szintlépést okozhat a csapatnál Lewis Hamilton érkezése, mint annak idején Nigel Mansell csapatváltása.

A McLaren és a Mercedes kötelékében egy évtizeden keresztül dolgozott Lewis Hamiltonnal Paddy Lowe – a brit szakember most arról beszélt, hogy a hétszeres világbajnok Ferrarihoz igazolása kicsit olyan érzéseket kelt benne, mint amikor 1989-ben Nigel Mansell érkezett meg Maranellóba a Williamstől.

Lowe akkoriban egyébként a Williams elektronikáért felelős vezetőjeként dolgozott.

„Szerintem Lewis rengeteget fog hozni a Ferrarinak, és a Ferrari is rengeteget fog adni neki. Gratulálok nekik az átigazoláshoz. Hasonló volt az az eset, amikor Nigel drámai körülmények között igazolt a Ferrarihoz a Williamstől. Őt ott azonnal elnevezték Az Oroszlánnak, sztárrá vált. Hogy Lewis is lehet-e egy új oroszlán? Remélem” – idézi Lowe szavait a Racingnews365.com.

f1-hamilton-mercedes



„Emlékszem arra a pillanatra, amikor aztán Nigel visszatért a Williamshez, az egész gyár megemelkedett abban a pillanatban, amikor bejelentették. Szerintem ugyanezt láthatjuk majd a Ferrarinál” – magyarázta.

„Egy Lewis kaliberű pilóta, egy ilyen kiemelkedő versenyző megérkezik egy csapathoz és a te autódat vezeti, ez pszichológiailag feltuningolja a csapatot. Lewis egy fenomén, ez tagadhatatlan. Egyrészt az lesz a hozzáállást, hogy hűha, ez a srác ki fogja hozni a maximumot az autónkból, másrészt az is megjelenik majd, hogy most teljesítenem kell, meg kell felelnem ennek a kihívásnak, ennek a lehetőségnek, mindenki érezni fogja a súlyát. Az emberek megfeszülnek, ha tudják, hogy a valaha volt egyik legjobb versenyző ül az autóban. Ezek a dolgok szinergiában vannak egymással” – fejtette ki a véleményét Lowe.

Érdekesség, hogy Fred Vasseur is arról beszélt Hamilton kapcsán, hogy az ő érkezésével új embereket igazolhatnak a Ferrarihoz – olyan szakembereket, akik egyébként nem hagynák el Angliát a Scuderia kedvéért.

Az ő nyilatkozata itt olvasható!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: