DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. augusztus 22. csütörtök
F1

Ezért igazolta le Hamiltont a Ferrari

Fred Vasseur kendőzetlenül bevallotta, hogy mi volt az átigazolás lényege, és azt is közölte, hogy három évre szól a hétszeres világbajnok megállapodása.

Még az idény előtt jelentették be, hogy Lewis Hamilton 2025-től a Ferrarihoz igazol – csak sejteni lehetett, hogy három évre, de a hivatalos közlemény csak „több éves” szerződésről szólt.

Fred Vasseur, a Ferrari F1-es csapatfőnöke azonban a The Financial Timesnak nyilatkozva megerősítette, hogy három évről van szó – és beszélt arról is, hogy miért igazolták le a hétszeres világbajnokot.

„Lewis egy fontos szimbólum volt, mert az ő érkezése pozitív üzenetet küld a paddockban a csapatunk jövőjével kapcsolatban” – mondta Vasseur.

f1-hamilton-mercedes



„Neki választania kellett, el kellett döntenie, hogy hol van a legnagyobb esélye világbajnokságot nyerni 2025-ben, 2026-ban és 2027-ben, ő pedig a Ferrarit választotta. Számunkra az ő leigazolása a legjobb mód arra, hogy jó szakembereket csábítsunk el. Jó szakembereink vannak most is, de meg akarom ezt erősíteni” – magyarázta a francia.

„A legtöbb F1-es szakember Angliában él, és ha mondjuk a Mercedestől a Red Bullhoz igazol, akkor ugyanabba az iskolába járhat a gyereke, ugyanott lakhat, könnyű a váltás. Olaszországba költözni más történet, megváltozik az élet, költöznie kell a családnak. Lewis érkezése segít” – tette hozzá köntörfalazás nélkül a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: